La nivelul județului Dâmbovița se desfășoară campania de vaccinare antirabică la vulpi

Date:

A început campania de vaccinare antirabică la vulpi prin distribuirea aeriană și manuală de momeli vaccinale antirabice se desfășoară pe teritoriul județului Dâmbovița în perioada 10.11.2023 – 25.11.2023.

Acțiunea de distribuire a momelilor vaccinale pe cale aeriană la nivelul județului Bistrița-Năsăud a început în data de 10.11.2023 și se va desfășura pe o perioadă de 14 zile, în funcție de condițiile meteorologice. Momelile sunt distribuite din avion în conformitate cu documentele de zbor pregătite în acest sens, pe baza liniilor de zbor prestabilite.Pentru aplicare și orientare corectă, se utilizează sistemul de navigare și distribuție direcționată prin satelit (GPS). Persoanele numite și instruite, distribuie momelile din avion într-un ritm mediu determinat de viteza de la sol, pe suprafețe întinse, cu o densitate de 25 momeli/km2, cu excepția zonelor locuite (cu 500 de metri înainte de localități), cursurilor de apă și zona drumurilor.

Acțiunea de vaccinare antirabică a vulpilor prin distribuire manuală a momelilor vaccinale se va realiza în zonele în care există vizuini şi pe traseele vulpilor.Pentru prevenirea contactului direct al mâinilor cu momeala, este obligatorie folosirea mănușilor din cauciuc. Dacă vaccinul (conținutul blisterului de plastic-aluminiu încorporat în momeala vaccinală), vine în contact cu ochii, gura, nasul, pielea lezionată a omului, trebuie contactat imediat medicul. În acest caz, procedurile medicale trebuie efectuate în conformitate cu reglementările în vigoare, care se referă la expunerea la virusul rabic. Dacă mâinile sau altă parte descoperită a corpului vine în contact cu vaccinul, zona respectivă se va spăla abundent cu apă și săpun! Vaccinul nu este destinat imunizării animalelor domestice dar, în cazul consumului accidental, s-a constatat că vaccinul nu este dăunător pentru acestea (câini și pisici).

Vânătoarea este interzisă timp de 14 zile în zonele unde s-au distribuit momelile vaccinale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...