La Niculești, inaugurarea solemnă a noului Monument dedicat jertfei și curajului eroilor din Primul și Al Doilea Război Mondial

Date:

Ceremonia a fost plină de solemnitate, începând cu intonarea Imnului Național al României de către Fanfara Garnizoanei Târgoviște. 

A urmat o slujbă religioasă și depunerea de coroane la Monument, marcând respectul și recunoștința față de cei care s-au jertfit pentru țară. 

Evenimentul a fost încununat de defilarea Gărzii de Onoare, oferind comunității ocazia să reflecteze asupra sacrificiului și curajului înaintașilor lor.

Timpul va face din orice monument de pe teritoriul României un adevărat loc al MEMORIEI.

Noul Monument reprezintă un loc de reculegere și un simbol al demnității, amintindu-ne de idealurile naționale pentru care  strămoșii noștri au luptat.

Alături de primarul Dorinel Soare și numeroșii membri ai comunității,  la eveniment au participat: prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan,  comandatul Garnizoanei Târgoviște – col. ing. Cristian Biță, conducerea Asociației Națională Cultul Eroilor, filiala județeană Dâmbovița și alți oaspeți de seamă care sunt, în același timp, prieteni dragi ai comunei Niculești.

Monument dedicat eroilor neamului, este realizat din granit negru, cu un vultur cu aripile deschise și este amplasat în curtea Școlii de centru, în apropierea Primăriei Niculești.

A  fost realizat printr-o investiție de 3 miliarde lei vechi, suportată din bugetul local.

Un astfel de monument istoric inspiră și educă, stimulează reflecția și dialogul asupra trecutului și a identității culturale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...