La Moreni a început casarea autovehiculelor prin Programul „Rabla local”

Date:

Reprezentanții Primăriei Moreni anunță că, începând cu 4 octombrie 2023, persoanele fizice care se regăsesc în lista transmisă de Administrația Fondului pentru Mediu pot pune în aplicare procedura internă a administrației publice din Moreni pentru „Rabla Local”, publicată pe pagina de internet a instituției , relații suplimentare putând fi obținute la numărul de telefon 0245.667.265.

„Vom elimina din circulație peste 100 de mașini care poluează și, totodată, cetățenii beneficiază de 3.000 de lei oferiți în schimbul renunțării la aceste autovehicule mai vechi de 15 ani cu o normă de poluare Euro 3 și/sau inferioară. Doar după semnarea contractului de finanțare cu Primăria, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat pentru a beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei.

Beneficiarul stimulentului de casare se angajează, conform ghidului de finanțare, că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară, în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria municipiului Moreni.

Primăria municipiului Moreni s-a înscris în primăvara trecută  în Programul ,,Rabla Local”, derulat de Administrația Fondului de Mediu (AFM), când  fost depusă cererea de finanțare și documentația necesară pentru un număr de 100 de autovehicule. 

Prin Programul „Rabla local”, proprietarii vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul sumei de 3.000 de lei. Din totalul stimulentului pentru casare, 2.400 de lei vor fi suportaţi din bugetul AFM, iar restul de 600 de lei din bugetul local al CLM Moreni. 

 În cadrul programului Rabla Local, proprietarii nu sunt obligaţi să folosească stimulentul primit pentru cumpărarea unei alte mașini aşa cum se întâmplă în cazul programului Rabla desfăşurat la nivel naţional. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...