La Lunguleţu, focar de pestă porcină

0 0

Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit sâmbătă , 29.06.2019, ora 09.00, ca urmare a confirmării apariţiei virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, într-o gospodărie din localitatea Lunguleţu, în scopul adoptării planului de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli şi pentru a aproba deciziile de stingere a focarului. Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăria afectată, urmând a se realiza supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul întregii localităţi. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit douăzone de restricţie şi anume: o zonă de protecţie, pe o rază de 3 km şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km in jurul focarului.
Autorităţile solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale. Reamintim că pesta porcină africană (PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici ce mai mic risc de îmbolnăvire , ea având un puternic impact la nivel economic şi social. De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiţi de către stat.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fonduri nerambursabile pentru stimularea asocierii micilor fermieri

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale finanţează, prin intermediul mai multor submăsuri din cadrulProgramului Naţional de Dezvoltare 2014 – 2020 (PNDR 2020), formele asociative dintre fermieri şi procesatori, respectiv cooperativele şi grupurile de producători. Până în prezent, AFIR a încheiat peste de contracte de finanţare în valoare de 22,7 milioane de […]