LA LIGA A 4-A S-A RIDICAT „CORTINA”

S.A.

sportÎn comparaţie cu fotbalul naţional, cel judeţean îşi continuă activitatea în condiţii normale, conform programului stabilit anterior.
Prima care a luat startul este Liga a 4-a care a debutat sâmbătă, cu 9 partide, una mai interesantă decât cealaltă, cu rezultate surpriză, mai ales prin mărimea scorului.
Sunt singurul care cunosc cel mai bine, care şi cu cine s-a întărit fiecare echipă, ce jucători a legitimat, pe cine a transferat chiar pe „ultimii metri”.
E adevărat, asta nu înseamnă că a doua zi ai făcut şi echipă. Mulţi nu s-au văzut, nu se cunosc şi este greu peste noapte să faci echipă, mai ales când ai şansa să întâlneşti un adversar de calibru.
A fost prima etapă cu surprizele aşteptate. Toate cele 3 echipe promovate au simţit impactul cu Liga a 4-a, pierzând meciurile de debut. Până se vor acomoda cu un nou stil de joc, de arbitraj, vor mai trece câteva etape, mai ales că în total vor fi 34 de meciuri, timp suficient pentru rezultate mai bune, pentru omogenizarea loturilor.
Nivelul Ligii a 4-a dâmboviţene este foarte aproape de cel al Ligii a 3-a, fapt demonstart prin jocurile amicale dintre echipele din cele două categorii valorice.
Condiiile de disputare a jocurilor sunt în proporţie de 90% de nivelul Ligii a 3-a cu câteva excepţii.
Cum spuneam, fiecare echipă a încercat, după posibilităţi, să transfere cei mai buni jucători, să-şi întărească compartimentele considerate mai slabe. Iată cele nouă meciuri şi scorurile înregistrate:
GAZ METAN FINTA – AVÂNTUL PRODULEŞTI (3-1)
Rezultat normal, după cum s-au desfăşurat ostilităţile pe teren. Scorul a fost limitat, şi într-o parte, şi în alta, datorită formei bune a celor doi portari.
Echipa oaspete, „AVÂNTUL”, a prezentat o „garnitură” nouă, mult schimbată în bine. Sunt convins că în această ediţie altele vor fi rezultatele celor din
„PRODULEŞTI”.
„STEGO” merge pe acelaşi lot, cu noutăţile de rigoare de peste tot, juniorii din teren.
VOINŢA CREVEDIA – C.S.M. FLACĂRA MORENI (0-5)
Victoria celor din MORENI era previzibilă, nu însă şi scorul care este exagerat de mare.
Fiind nou promovată, VOINŢA CREVEDIA nu trebuie să se descurajeze, e adevărat, a întâlnit în primul meci una dintre cele mai bune echipe din Liga a 4-a. Acum sau mai târziu, tot trebuia să joace şi împotriva morenarilor.
Este timp ca echipa să se omogenizeze, să se pregătească, iar rezultatele, în mod cert, vor fi altele. Au tot ce le trebuie la dispoziţie.
UNIREA COBIA – RECOLTA GURA ŞUŢII (0-1)
Partidă grea pentru tânăra echipă din COBIA. După o pauză de câţiva ani, a revenit în primul eşalon judeţean. Este la un nou început de drum, cu o echipă în formare. în acest meci nu a avut şansă, a ratat prea mult. Nu asta este valoarea echipei, timpul o va demonstra.
Oaspeţii au luat câteva „piese grele”, care se pare că au făcut diferenţa pe teren. AVICOLA TĂRTĂŞEŞTI -VOINŢA PIETROŞIŢA (0-1)
Dacă doriţi, puteţi să consideraţi o primă surpriză. Neştiind cum s-au disputat ostilităţile în teren, nu pot face multe comentarii, rezumându-mă doar la scor.
Nou promovată, nici AVICOLA nu a reuşit să treacă de tracul de început, dar sunt convins că se va pregăti mult mai bine pentru ce o aşteaptă în continuare.
F.C. ANINOASA – VOINŢA PERŞINARI (6-1)
Era de aşteptat victoria elevilor
lui REMUS GÂLMENCEA, dar nu la un
asemenea scor. Se pare că gazdele s-au mai întărit, iar oaspeţii au „slăbit”.
A fost primul meci oficial, să mai aşteptăm câteva, după care să tragem primele concluzii.
ATLETIC FIENI – PETROLUL TÂRGOVIŞTE (4-1)
Era previzibilă victoria ATLE-TIC-ului, dar parcă prea multe goluri a încasat „dom’ general”. E îmbucurător pentru gazde că şi-au făcut echipă. L-au prins pe „GOGU” într-o zi nefastă.
COMERŢUL BREZOAELE –
A.S. DOICEŞTI (6-0)
Evident, a fost scorul etapei şi primul lider al Ligii a 4-a. Nu victoria surprinde, ci scorul. Este adevărat, noul antrenor, noua echipă de la DOICEŞTI sunt la început de drum, în reconstrucţie, au pornit mai greu în noul campionat. Liderul are meritul că a luat un start avansat, ocupând prima poziţie. în etapele următoare trebuie să confirme startul lansat şi, mai ales, scorul.
PAS PUCIOASA – BRADUL MOROENI (1-6)
Nu mă surprinde nici măcar scorul, deoarece gazdele s-au întâlnit cu câteva ore înaintea meciului. Diferenţa organizatorică dintre cele două echipe este mare şi s-a reflectat pe teren.
LUCEAFĂRUL DRAGOMIREŞTI –
PETROLUL VALEA MARE (1-4)
Revenită pe prima scenă fotbalistică judeţeană, LUCEAFĂRUL nu a putut debuta cu o victorie, deşi şi-a dorit mult acest lucur.
Impactul cu Liga a 4-a a fost simţit din plin, dar asta nu este decât un semnal. Există timp şi posibilităţi să se pregătească cu multă atenţie şi echipa va obţine rezultatele dorite.
Sunt convins că altele vor fi rezultatele viitoare, echipa are potenţial încă nevalorificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

România, pe "bulevardul" cutremurelor

Fabrice Cotton, profesor în cadrul Universităţii „JosephFourier”, Grenoble, specialist în seismologie, este unul dintre cei cincizeci de specialişti care au întocmit harta culoarului seismic pentru Europa, în cadrul programului SHARe (Seismic Hazard Harmonization in Europe). Fabrice Cotton a declarat că această hartă este foarte folositoare pentru elaborarea de norme paraseismice, […]