La debutul la Dinamo, Dani Popa a dat două goluri Va fi actorul unei piese frumoase

A.l.

POPACând a venit la F.C.M. Târgovişte (recomandat de subsemnatul) în anul 2012, de la Bradul Moroeni, Daniel Popa avea 18 ani. Mulţi „binevoitori” susţineau că „nu va prinde echipa şi se va întoarce la Pietroşiţa”. Dar, atacantul cu alură de atlet şi-a văzut de treabă şi-a câştigat locul de titular şi a început să facă ce ştie mai bine: să marcheze goluri. A perforat porţile adverse pe timpul lui Ion Constantin, Gigi Manea, Dan Deaconul sau Puiu Becheanu.
A arătat că are valoare şi la Chindia Târgovişte cu care a promovat în Liga a 2-a în anul 2015. Personal, am susţinut că Dani Popa poate juca în Liga întâi. De trei săptămâni Dani Popa e în curtea lui Dinamo Bucureşti. S-a făcut „câine roşu”. L-a ajutat foarte mult finanţatorul echipei F.C.M. Târgovişte, Ghiorghi Zotic.
N-a jucat în campionat. Dar, şi-a făcut debutul în Cupa Ligii. A îmbrăcat tricoul lui Dinamo în partida cu F.C. Voluntari. „Câinii” lui loan Andone au câştigat cu 2-1. Ambele goluri au fost marcate de Dani Popa. Pentru ilfoveni a înscris Ivanovici.
Atacantul dâmboviţean a purtat tricoul cu numărul 13 şi în minutul 13 a deschis scorul după o centrare a lui Maxi Oliva şi o greşeală a portarului Balauru. Apoi, Dani Popa a dublat scorul după un balon filtrant, dat de Palici printre fundaşii centrali Balaur şi Spahija.
În ofensiva echipei din Ştefan cel Mare, alături de Dani Popa au evoluat V. Lazăr şi Roţariu, sprijiniţi din spate de Târcoveanu şi Palici. în meciul cu F.C. Voluntari, „Fălcosul” a trimis în teren cinci debutanţi: Penedo, M. Popescu, Maxi Oliva, Târcoveanu şi Popa. Ultimul a jucat până în minutul 67, când a fost înlocuit de Gnohere. A marcat ambele goluri şi a calificat pe Dinamo în sferturile de finală ale Cupei Ligii. În această fază va juca în deplasare cu Astra Giurgiu (pe 6, 7 sau 8 septembrie). Dani Popa e un atacant de careu agresiv şi arţăgos, care dă goluri când îţi frige buza. Nu-i place să fie chiriaşul băncii de rezerve. Îi place să danseze în iarbă, să scoată sufletul din fundaşii adverşi. Are clasă.
În „Haita” din „Groapă”, Daniel Popa vrea să fie actorul unei piese frumoase, cu happy-end.
Sunt convins că va da multe goluri şi va aduce multe puncte lui Dinamo în competiţiile interne şi cele europene. Are multe „gloanţe” pentru porţile adverse. Are calităţi, poate să fugă. Dacă îşi vede treabă şi de viaţă se poate avânta spre înălţimi.
Acum e „flămând” de glorie.
Alţi jucători de la Chindia: C. Dinu, Grigore, Parghel, Anton, Cherchez sunt deţinuţi în copropri-etate cu F.C.M. Târgovişte.
Cristi Cherchez a fost solicitat de echipa de Liga I din Franţa Guincamp pentru probe. Dar, atacantul şi golgheterul Chindiei nu e jucător de probe, e jucător de… milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Neguţ, printre marcatorii U21 ai primei etape! Jucătorul Chindiei se numără printre cei 12 tineri care au marcat în runda inaugurală a ligii secunde

Debutul ediţiei 2016-2017 a adus modificarea regimului jucătorilor sub vârstă în eşalonul secund, trecându-se de la trei fotbalişti sub 19 ani la trei sub 21 de ani, prezenţi concomitent pe teren, pe durata partidei. Statistica a consemnat, pentru prima etapă, un număr de 96 de jucători sub 21 de ani, […]