La Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi – Ochiuri a avut loc exercițiul internațional CARPATHIANS BLUE SHIELD 2024

Date:

Între 19 și 24 mai 2024, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi – Ochiuri, Jandarmeria Română a organizat  exercițiul internațional, de nivel operativ, tip JOINT, CARPATHIANS BLUE SHIELD 2024.

Anul acesta tema exercițiului a  fost : Activitatea misiunii de poliție a Uniunii Europene pentru implementarea unui dublu mandat în vederea stabilizării unei situații conflictuale într-o provincie caracterizată de insecuritate.

O pregătire riguroasă este esențială pentru ca forțele de ordine să își poată îndeplini misiunea cu eficiență și profesionalism. Exercițiile comune cu alte instituții naționale și internaționale le permit să își armonizeze procedurile, să își consolideze colaborarea și să își perfecționeze abilitățile de reacție rapidă în caz de criză. Cooperarea strânsă cu diverse agenții guvernamentale și organizații non-guvernamentale le oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra problemelor sociale și le permite să adopte o abordare holistică a prevenirii criminalității și a asigurării siguranței publice.

La exercițiul de la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi – Ochiuri au fost prezente următoarele structuri:

– Din cadrul MAI: DSU, IGPR, IGSU si IGAv;

– Structuri din cadrul MApN

– Serviciul de Protecție și Pază;

– Filiala Crucii Roșii Dâmbovița;

–  11 state: Italia, Moldova, Ucraina, Lituania, Franța, Spania, Portugalia, Danemarca, Austria, Estonia și SUA.

– 4 organizații internaționale: EUROGENDFOR, EEAS-CPCC, EUPM Moldova, EULEX KOSOVO.

Scenariul exercițiului a fost creat având în vedere managementul unor situații de criză în domeniul ordinii publice, produse pe fondul conflictelor interetnice dintr-o provincie autonomă caracterizată de insecuritate, ceea ce presupune executarea misiunilor de menținere a păcii în urma unui conflict armat, prin instruirea, sprijinirea forțelor de ordine locale și/sau prin substituirea acestora, dacă situația impune

” Jandarmii români se remarcă prin profesionalismul lor ireproșabil, dedicarea și spiritul de sacrificiu. Ei sunt instruiți riguros în diverse domenii, de la tactici de intervenție la negocierea conflictelor și respectarea drepturilor omului. Totodată, parteneriatele solide cu instituțiile omoloage din alte state permit schimbul de bune practici, consolidarea capacităților de cooperare transfrontalieră și combaterea eficientă a criminalității organizate.

Forțele de ordine bine pregătite, care interacționează eficient cu alte instituții și demonstrează un profesionalism impecabil, reprezintă pilonii esențiali ai unei societăți sigure și prospere. Investiția în pregătirea și modernizarea lor este o investiție în viitorul nostru, asigurând un climat de siguranță și încredere pentru toți cetățenii.

Prin aceste colaborări internaționale, jandarmii români pot învăța și împărtăși cele mai bune practici, sporind astfel eficiența și răspunsul rapid în fața oricăror amenințări.”, a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...