La APIA  se depun cereri  pentru compensarea pierderilor cauzate fermierilor de importurile de cereale și semințe din Ucraina. Data limită este  pe 26 octombrie!

Date:

 

Pe baza prevederilor HG 845/2023, Guvernul României acordă  un sprijin financiar de urgență pentru sectorul cerealelor și cel al semințelor oleaginoase, în contextul influențelor conflictului de la graniță asupra acestei piețe.

Sprijinul excepțional, sub forma de grant, are în vedere compensarea producatorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creșterea importurilor de cereale si semințe oleaginoase din Ucraina si reprezinta suma care se acorda acestora, exprimata în lei, pentru suprafetele cultivate cu porumb, orz, rapita si floarea soarelui din cererile unice de plata depuse în anul 2022.

          Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură  primește cereri de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase până la data de 26 octombrie 2023, inclusiv. 

          Potențialii beneficiari sunt așteptați la Centrele APIA pe a căror rază teritorială a fost depusă cererea unică din anul 2022, în vederea depunerii cererii de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase.

          Pentru schematizarea modului de calcul al sprijinului excepțional exprimat sub formă de grant, se consideră că acesta reprezintă valoarea unei cantități unitare de 78 litri/ha de motorină și că în stabilirea valorii totale a sprijinului se utilizează 50% din cantitatea rezultată din înmulțirea numărului de hectare eligibile cu valoarea de 78 litri/ha de motorină.

          Valoarea schemei, reprezentând sprijinul unitar excepțional sub formă de grant, denumit în continuare grant, este de 2 lei/litru de motorină.

             Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita  a identificat 8923 de potentiali beneficiari , producatori agricoli care au avut țn cererile unice 2022 culturi de porumb, orz, rapita si floarea soarelui si care au solicitat interventii in agricultura sectorul vegetal si in anul 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...