Klaus lohannis l-a decorat post-mortem pe poliţistul ucis în Gara Burdujeni din Suceava

0 0

Sâmbătă, 22 iulie, preşedintele Klaus lohannis a semnat sâmbătă decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Sorin Vezeteu, informează Administraţia Prezidenţială. „În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinin-du-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Preşedintele României, domnul Klaus lohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional ‘Pentru Merit’ în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Vezeteu Dumitru Constantin-Sorin. Decorarea a fost făcută la propunerea Ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan”, se arată într-un comunicat de presă. Poliţistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal joi seară, în timp ce era de serviciu în Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). Autorul, loan Beşa, a fost arestat pentru 30 de zile.
Tot sâmbătă, premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă, că niciun poliţist nu va mai patrula singur, echipa urmând să fie formată din patru oameni. „Din punctul meu de vedere, nu mai vreau patrule de unul singur. Atunci când ai un singur poliţist, care trebuie să patruleze într-o zonă – se subînţelege că acea zonă are un potenţial infracţional sau negativ -, el îşi pune gratuit viaţa în pericol. Nu poţi să îl trimiţi de unul singur. Se vor trimite echipe, chiar dacă este vorba de echipe mixte alcătuite din poliţişti şi jandarmi”, a declarat premierul Mihai Tudose. (M.C.)

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost sesizate 12 infracţiuni de "lovire sau alte violenţe"

Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să fie calmi, să nu intre în discuţii contradictorii cu persoanele aflate în stare de ebrietate şi să rezolve orice neînţelegere pe cale amiabilă, fără să recurgă la violenţă În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost sesizate 12 infracţiuni de „lovire sau […]