Jurământul Elevilor SNPAP: Patric Daniel Ghebaru, Invitat de Onoare la Târgu Ocna

Date:

Directorul Penitenciarului Mioveni, subcomisarul de poliție penitenciară, Patric Daniel Ghebaru, a fost distins cu titlul de invitat de onoare la ceremonia solemnă de depunere a jurământului de către elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare (SNPAP) „Constantin Brâncoveanu” din Târgu Ocna.

Această marcantă ocazie a reprezentat un moment important în promovarea valorilor și standardelor sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională din cadrul sistemului penitenciar românesc. Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna au îmbrățișat solemn jurământul de credință față de țară, marcând astfel începutul unui drum nou, caracterizat de respectarea legilor fundamentale ale vieții militare.

Într-un timp caracterizat de incertitudine și fragilitatea păcii, este deosebit de îmbucurător să vedem tineri din România orientându-se către cariere în domeniul apărării, ordine publică și securității naționale. Aceste profesii solicită angajarea totală, sacrificiul personal, devotamentul și o pregătire continuă pentru a face față provocărilor actuale și viitoare.

Un exemplu strălucitor al acestei dedicații este directorul Penitenciarului Mioveni, subcomisarul de poliție penitenciară, Patric Daniel Ghebaru, care, la vârsta de 32 de ani, este cel mai tânăr conducător din sistemul penitenciar. Aceasta a fost menționat și de către ministra Justiției, Alina Gorghiu, care a exprimat încredere în tinerii ce demonstrează seriozitate și profesionalism.

Patric Daniel Ghebaru, directorul Penitenciarului Mioveni, subcomisar de poliție penitenciară, a exprimat onoarea pe care a simțit-o în legătură cu această invitație deosebită. El a fost alături de noua generație de elevi ai SNPAP „Constantin Brâncoveanu” care a depus jurământul, începând astfel pregătirea lor de specialitate la Târgu Ocna. Această cale este dificilă, presărată cu numeroase sacrificii și lipsuri de confort, însă la finalul acesteia, acești tineri se vor bucura de o carieră plină de provocări și, mai ales, de satisfacția îndeplinirii datoriei lor.

Directorul Penitenciarului Mioveni, subcomisarul de poliție penitenciară, Patric Daniel Ghebaru, a subliniat importanța rolului vorbitorilor și formatorilor din domeniul poliției penitenciare, care contribuie fundamental la pregătirea viitorilor agenți de penitenciare și la asigurarea securității naționale.

Oficiile de gazdă au fost făcute de către comisar șef de poliție penitenciară- Vasile SCUTARU, directorul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna

La ceremonialul de depunere a jurământului de credință față de patrie de către elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna, au participat: secretarul general al Ministerului Justiției,  Ion Claudiu TEODORESCU, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor din România, comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN,  directori de unități penitenciare din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, reprezentanți ai  instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională,  reprezentanți ai  sindicatelor din sistemul penitenciar – Cosmin Dorobanțu – președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor,  prefectul județului Bacău, Lucian BOGDĂNEL și autorități publice locale

În spiritul bunei cooperări dintre sistemele penitenciare din Republica Moldova și România, la festivitate a fost prezent și comisar șef de justiție Anatolie FALCA, director al Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova, însoțit de comisar principal de justiție Iuliana STRUNGA, șef al Direcției Resurse Umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Panică și groază, o casă a fost cuprinsă de flăcări 

Pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui...

Șoferii trebuie să fie foarte atenți când  temperatura trece de 35 de grade Celsius

Aceștia trebuie să își adapteze limita de viteză în...

Incendiu puternic între localitățile Perșinari și Raciu

Un incendiu de vegetație a izbucnit ieri,  între localitățile...

Jandarmeria Dâmbovița este mandră de rezultatele jandarmului Constantin Rizea 

Plutonierul-adjutant șef Constantin Rizea a primit din partea primarului...