JUNIORI DE ELITĂ ÎN FOTBALUL INTERN

Mihai ROŞOIU
0 0

junioriIntitulate Liga Elitelor U19 şi Liga Elitelor U17, cele două competiţii vor aduna la start, pentru fiecare categorie de vârstă, cele mai bune 24 echipe din ţară împărţite în câte două serii geografice. În plus, în Liga Elitelor U17 vor evolua şi echipele celor două Centre Regionale de Excelenţă de la Timişoara şi Târgu Mureş.
Principalele argumente pentru înfiinţarea Ligii Elitelor sunt dorinţa de a stimula performanţa în sectorul juvenil, asig-urându-se astfel un izvor de talente pentru loturile naţionale. În concret, pentru dezvoltarea tinerilor jucători am decis ca o echipă de juniori să dispute minimum 22 de partide tari pe sezon, în competiţiile nou create, faţă de maximum 9 confruntări reale în sistemul vechi. Astfel, principiul „cei mai buni vs cei mai buni” ia locul meciurilor încheiate cu 10-0, fără interes pentru jucători şi public.
La conferinţa de presă de joi, 27 august, vor participa preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, consilierul Andrei Vochin şi antrenorul secund al naţionalei de seniori a României, Viorel Moldovan. Cu ocazia acestui eveniment va fi prezentat şi noul selecţioner al echipei naţionale Under 18, Constantin Enache.
Toţi jurnaliştii prezenţi vor primi un kit de presă dedicat Ligii Elitelor, cu toate informaţiile legate de acest proiect şi de dezvoltarea fotbalului juvenil în strategia Federaţiei Române de
Fotbal.
Prin aceste două competiţii de elită ale fotbalului juvenil, Federaţia Română de Fotbal face un nou pas spre atingerea obiectivului specific 1.1 -Dezvoltarea fotbalului juvenil şi creşterea numărului de practicanţi, din cadrul obiectivului strategic nr. 1 – Calificarea echipei naţionale la toate cele trei turnee finale CE 2016, CM 2018, CE 2020, parte a Planului Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 20152020, aprobat în martie 2015 de Adunarea Generală.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Copil de patru ani, intoxicat cu fum luat de elicopterul SMURD

Panică în satul Băleni Sârbi după ce o casă a luat foc iar ulterior flăcările s-au extins şi la o altă casă vecină. În urma incendiului un copil de patru ani intoxicat cu fum a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi ulterior a fost transportat cu elicopterul SMURD […]