Judeţul Dâmboviţa nu duce lipsă de profesori calificaţi

Ş.E.
0 0

inspectoratul scolarinspectoratProf. Sorin Ion, inspector şcolar general, a declarat recent că pentru anul şcolar curent cea mai mare parte a catedrelor din unităţile de învăţământ dâmboviţene sunt asigurate cu personal didactic calificat, şi numai 11 posturi, reprezentând 0,2% din totalul de 5.292, sunt ocupate cu personal necalificat. Acesta a menţionat că pregătirea anului de învăţământ 2015-2016 a debutat din vară cu examenele care au loc anual în plan naţional, Titularizarea, Definitivatul şi alte două examene organizate la nivelul judeţului. Potrivit prof. Sorin Ion, la Titularizare au participat 511 candidaţi, la concursul organizat la nivelul judeţului pentru profesori suplinitori, au fost 84 de candidaţi şi la concursul pentru profesori necalificaţi, s-au prezentat 17 candidaţi.
„În urma acestor concursuri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a angajat, începând cu 1 septembrie 2015, un număr de 706 cadre didactice pe posturile întregi sau pe fracţiuni de post”, a subliniat inspectorul general care a ţinut să precizeze: „Profesori necalificaţi în sistem avem extrem de puţini, procentual însemnând 0,2%, adică, din cele 5.292 de posturi didactice, doar 11 sunt ocupate cu personal didactic necalificat”.
Materia în care se manifestă o criză de profesori calificaţi este Biologia. „La Biologie avem profesori necalificaţi, inclusiv la unele licee din mediul urban”, a mai amintit prof. Sorin Ion.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vii la Sfânta Liturghie ca să rămâi OM!

Preot loan ŞTEFĂNESCU Mântuitorul Hristos a venit în lume nu în vizită, nu ca un extraterestru care să reia celebrele cuvinte: „veni, vidi, vici”. El a venit să rămână între noi, ca să ne dăruiască ce are El mai de preţ ca Om; Trupul şi Sângele Său. Aceasta ni se […]