JUCĂTOARELE CSM-ULUI, ANCA STOENESCU ŞI GABRIELA IRIMIA, VOR PARTICIPA LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO

Mihai ROŞOIU

România va fi reprezentată în turneul feminin de baschet 3×3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, alături de Rusia, China, Mongolia şi alte patru naţiuni, care vor fi stabilite după disputarea unor turnee de calificare. Baschetul autohton obţine această calificare istorică graţie poziţiei din clasamentul mondial al federaţiilor naţionale realizat de FIBA până la data de 31 octombrie 2019, România situându-se, la feminin, pe locul 4 în lume şi pe locul 2 în Europa, în ce priveşte baschetul 3×3.
în cadrul unei ceremonii organizate la la Utsunomiya (Japonia), la care au participat preşedintele Hamane Niang şi secretarul general Andreas Zagklis, Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a anunţat oficial, astăzi, numele primelor naţiuni calificate la turneul de baschet 3×3 din cadrul Jocurilor Olimpice din 2020, în baza clasamentului mondial al federaţiilor naţionale. La feminin, ordinea finală din ierarhia mondială realizată de FIBA până la data de 31 octombrie 2019 a fost următoarea: 1. Rusia; 2. China; 3. Mongolia; 4. ROMÂNIA.
Celelalte patru echipe care vor participa la turneul olimpic feminin de baschet 3×3 de la Tokyo vor fi stabilite anul viitor, după disputarea a două turnee preolimpice de calificare.
Pe această cale, Federaţia Română de Baschet mulţumeşte pentru aportul adus la această calificare istorică pentru baschetul românesc celor două instituţii care au sprijinit acţiunile de baschet 3×3, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, partenerilor de la Sport Arena Street-ball, precum şi celor peste 1000 de sportive din România, participante în ultimul an la competiţiile de baschet 3×3, care au contribuit cu puncte importante în rankingul mondial.
Aprecierile noastre se îndreaptă, nu în ultimul rând, şi către ceilalţi factori care au contribuit la această reuşită istorică: antrenori, cluburi, arbitri, oficiali, voluntari, unităţi de învăţământ, asociaţii judeţene sau doar simpli iubitori ai baschetului.
România a mai fost reprezentată o singură dată în întrecerile olimpice, la ediţia de la Helsinki din 1952, atunci când, în competiţia masculină de baschet, nu a reuşit accederea în faza grupelor principale, jucând doar două meciuri preliminare cu Italia şi Canada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CÎRSTEA A URCAT UN LOC ÎN CLASAMENTUL WTA

Simona Halep a urcat de pe locul 5 pe locul 4, cu 5.462 puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni, poziţie pe care va şi încheia anul 2019. Lider este aus-tralianca Ashleigh Barty, câştigătoare a Turneului Campioanelor, cu 7.851 de puncte. În Top 100 se mai află Sorana Cîrstea, care […]