Jandarmii veghează la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă

Jandarmii dâmboviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19. În perioada 19 – 25 aprilie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de celelalte structuri cu atribuţii în domeniu au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, parcuri, centre comerciale şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară. De asemenea, au continuat şi verificările pentru respectarea măsurii privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei în intevalele orare stabilite în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor înregistrată în localităţile din judeţ, unde a fost instituită carantina zonală.
Au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4000 lei, pentru nere-spectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020.
Acţiunile informativ-preventive vor continua şi în perioada următoare, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenţionale, ci de a explica cetăţenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtaţi masca de protecţie, să respectaţi măsurile de distanţare fizică, izolare şi carantină adoptate de autorităţi la nivelul judeţului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

POMPIERII DÂMBOVIŢENI SUNT 24 DIN 24 DE ORE ÎN SLUJBA CETĂŢEANULUI

Două cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa din cadrul Serviciului Logistic, plt. adj. şef Soare Florin şi sg. maj. Chiţu Lucian, în timp ce se deplasau într-o misiune de transport materiale sanitare au intervenit în cazul unui accident rutier produs pe autostrada A1 între […]