Jandarmii montani şi salvamontiştii au salvat o turista epuizata fizic

0 0

O turistă aflată in dificultate in Masivul Montan Bucegi, a fost ajutată de jandarmii montani şi salvamontişti.
Jandarmii din cadrul Postului Montan Peştera împreună cu Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unei persoane epuizate fizic.
Turista, o femeie în vârstă de 40 de ani, din judeţul Ilfov, care se afla cazată la o pensiune din zona Peştera a plecat împreună cu fiul în vârstă de 12 ani într-o drumeţie pe traseul montan Peştera – Vf. Omu.
La un moment dat, în timp ce urca spre Vf. Omu, femeia nu a mai putut continua deplasarea din cauza epuizării fizice şi a unor probleme medicale.
Ajunşi la faţa locului, în punctul „Mecetul Turcesc” salvatorii montani i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta se afla în stare avansată de epuizare fizică fiind totodată şi panicată.
Turista a fost transportată cu targa UT 2000, în condiţii de siguranţă până la Refugiul Salvamont Dâmboviţa, unde i s-au acordat alte măsuri de prim-ajutor. Ulterior aceasta s-a întors la locul de cazare.
Acţiunea de salvare s-a încheiat cu succes după 3 ore.
Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.
Jandarmii montani recomandă turiştilor ca înainte de a pleca în drumeţii pe munte să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii şi condiţiilor climatice locale. „Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor şi nu riscaţi să plecaţi singuri la drum; alegeţi traseele în funcţie de pregătirea tehnică, fizică şi psihică a celui mai slab din grup; folosiţi numai traseele marcate şi urmăriţi marcajele de pe traseu; în cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană; apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi respectaţi indicaţiile acestora; nu consumaţi băuturi alcoolice înainte sau în timpul practicării sporturilor montane sau a drumeţiilor; nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele; folosiţi drumurile deschise circulaţiei”, sunt câteva dintre recomandările jandarmilor montani.
De asemenea, turiştii sunt sfătuiţi ca la nevoie să solicite sprijinul jandarmilor montani apelând numărul unic de urgenţă 112 şi să specifice: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Exemplul echipei FC Voluntari Târgovişteanca Petruţa lugulescu a arbitrat, în premieră, o finală de Supercupă

Înfiinţată în 2010, FC Voluntari a mers din performanţă în performanţă şi de doi ani lucrează în Liga 1. În sezonul trecut a terminat pe locul 3 din play-out, după CSM Poli Iaşi şi Gaz Metan Mediaş. A avut un parcurs excelent în Cupa României, pe care a cucerit-o, învingând […]