Jandarmii montani damboviteni au lucrat la foc continuu

0 0

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga, aflaţi în patrulare pe traseele montane au intervenit pe 1 ianuarie a.c., în sprijinul unor turişti aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi.Cei patru turişti, trei din Bucureşti şi unul din Buzău intenţionau să ajungă la un loc de cazare din zona Padina.La un moment dat, în urma unei erori a sistemului GPS, au rătăcit traseul şi s-au îndreptat către zona Scropoasa, unde au rămas cu autoturismul blocat pe marginea drumului, din cauza neechipării corespunzătoare pentru condiţii de iarnă, a zăpezii depuse şi gheţii formate pe drumul principal.
Jandarmii montani au intervenit pentru deblocarea autovehiculului şi i-au condus pe turişti în condiţii de siguranţă până în zona Orzea, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol. Tot jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit în urma unui apel prin SNUAU 112, pentru a ajuta alţi trei turişti aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi.Turiştii din Bucureşti, aflaţi în sejurul de Revelion, la Bolboci au dorit să se aventureze în zona Podu cu Florile.La un moment dat au rămas cu autoturismul blocat pe drum, din cauza zăpezii depuse într-un strat de aproximativ 40 de centrimetri.Jandarmii montani au intervenit pentru deblocarea autovehiculului şi i-au condus pe turişti în condiţii de siguranţă până la locul de cazare, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munţii Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă „112” pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şase medici de familie nu mai acordă servicii decontate de CJAS Dâmboviţa

Potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, ec. Niculina Sandu, la nivelul judeţului Dâmboviţa, nu sunt probleme cu trimiterile şi reţetele compensate eliberate de medicii de familie . La data de 3 ianuarie 2018, potrivit centralizării făcute de CJAS Dâmboviţa, 99,4% din actele adiţionale de prelungire a contractelor […]