Jandarmii dâmbovițeni, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor

Date:

Un comportament adecvat la școală, un limbaj corespunzător și un grup de prieteni potrivit – sunt doar trei dintre aspectele aduse în discuție de jandarmii dâmbovițeni pe timpul unei acțiuni informativ-preventive ce a avut loc marți, 26 septembrie a.c., la Colegiul Național “Vladimir Streinu” din Găești.

Jandarmii le-au vorbit elevilor despre delincvența juvenilă și le-au dat exemple de fapte comise de adolescenții care nu au conștientizat repercusiunile și nici gravitatea acestora, pornind de la contravenții și până la acțiuni mai grave, de natură penală.

Aceștia i-au încurajat să comunice mai mult, atât în grupul de prieteni, cât și în familie, astfel încât să găsească o soluție atunci când întâmpină o problemă.

Datorită modului interactiv în care s-a desfășurat, acțiunea de informare și prevenire s-a bucurat de aprecierea cadrelor didactice și de atenția elevilor participanți.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul proiectului caritabil interjudețean “Festival – Târgul Primăverii” găzduit de instituția școlară, iar la aceasta au pariticipat pe lângă jandarmii dâmbovițeni și reprezentanți ai Poliției, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița și Penitenciarului Găești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...