Jandarmii au prins cinci hoţi de lemne la Valea Mare şi I. L. Caragiale

I.B.
0 0

jandarmiLa finele săptămânii trecute cinci persoane care au încălcat prevederile Codului Silvic au fost depistate de jandarmii dâmboviţeni pe raza localităţilor Valea Mare şi I. L. Caragiale.
Astfel, jandarmii aflaţi în misiune în satul Saru, comuna Valea Mare au depistat în zona împădurită din localitate, două persoane care tăiau arbori folosind un topor şi o drujbă. După verificările efectuate, s-a constatat că bărbaţii au tăiat ilegal din fondul forestier mai mulţi arbori din specia stejar pe care intenţionau să-i transporte cu atelaje hipo, urmând să-i valorifice pe raza localităţii. Totodată, în urma discuţiilor purtate cu un reprezentant al Ocolului Silvic Valea Mare, a reieşit faptul că aceştia nu deţineau autorizaţie legală pentru tăierea arborilor ce au fost secţionaţi sub nivelul solului, astfel încât să nu se poată identifica cioata.
Jandarmii au întocmit celor în cauză acte de constatare, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de „tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional”, actele fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.
Totodată, jandarmii au depistat în apropierea zonei împădurite de pe DN 72 Târgovişte-Ploieşti, trei persoane care transportau cu atelaje hipo material lemnos, fără a deţine documente de transport şi însoţire. În acest caz, jandarmii împreună cu reprezentanţii ocolului silvic au procedat la ridicarea în vederea confiscării a lemnului tăiat şi au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în cuantum de 4000 lei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reglare de conturi între interlopi chiar la Poliţia Titu

Tot mai des, în ultimele luni clanurile interlope din Titu îşi reglează conturile fie pe la terase, pe străzile oraşului şi mai nou chiar în curtea Poliţiei Orăşeneşti Titu. Potrivit unor cetăţeni din Titu, chiar sâmbăta trecută a avut loc o nouă reglare de conturi între clanuri, care a ajuns […]