Jandarmii au găsit asupra unei tinere peste 3.000 de articole pirotehnice, din diferite categorii, interzise la comercializare

Date:

În aceste zile de sărbătoare, peste 150 de jandarmi au fost în sprijinul cetățenilor și au desfășurat misiuni de ordine și siguranță publică pe raza județului Dâmbovița, dar și activități de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorități în context pandemic.
Jandarmii dâmbovițeni au acționat, atât independent, cât și cooperare cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice în zonele aglomerate, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.200 lei și au fost constatate două fapte de natură penală.
Astfel, în Ajunul Crăciunului o tânără în vârstă de 23 de ani, care aborda trecătorii pentru a le comercializa obiecte pirotehnice, a fost depistată de jandarmii dâmbovițeni în zona complexului Pavcom din municipiul Târgoviște.
În urma verificărilor efectuate asupra acesteia au fost găsite peste 3.000 de articole pirotehnice, din diferite categorii, interzise la comercializare.

Acesteia i s-au întocmit actele de sesizare pentru „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, fiind înaintate instituțiilor abilitate pentru continuarea cercetărilor.
Pentru prevenirea unor incidente, precum și a faptelor de natură infracțională, recomandăm cetățenilor următoarele:

  • să nu cumpere articole pirotehnice de la persoane neautorizate;
  • să sesizeze orice încălcare a legii prin apel la 112 sau la cea mai apropiată patrulă de jandarmerie; să își supravegheze copiii, aceștia fiind predispuși la pericole dacă nu înțeleg riscurile la care se expun folosind petarde și artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...