Jandarmii au continuat verificările privind respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi în contextul epidemiologic.
În perioada 30 noiembrie – 06 decembrie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, parcuri şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor adoptate în contextul stării de alertă.
Au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 22 de avertismente scrise şi 19 amenzi în valoare de 10.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nepurtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise din judeţul Dâmboviţa.
Acţiunile informativ-preventive vor continua şi în perioada următoare, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Scopul acestor acţiuni informativ-preventive nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtaţi masca de protecţie, să respectaţi măsurile de distanţare fizică, izolare şi carantină adoptate de autorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

11 sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale

Au fost înregistrate la nivelul judeţului Dâmboviţa, 11 sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale. In fiecare caz, au fost demarate imediat cercetări. Până acum, 3 dintre acestea nu s-au confirmat, iar una este în curs de verificare.De asemenea, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de […]