Jandarmii au continuat misiunile pentru protejarea populaţiei în context epidemiologie

Acţiunile jandarmilor pentru protejarea populaţiei împotriva îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 au continuat şi în perioada 15-21 februarie a.c., cu verificări efectuate, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, în cooperare cu poliţiştii, în pieţe, parcuri, centre comerciale, mijloace de transport în comun şi alte zone aglomerate. De asemenea, au continuat şi verificările pentru respectarea măsurii privind circulaţia persoanelor în intervalul 23.00-05.00.ln perioada de referinţă au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.300 lei, pentru nere-spectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nepurtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Acţiunile informativ-preventive vor fi intensificate şi în perioada următoare, atât în rândul populaţiei, cât şi în instituţiile de învăţământ.
Menţionăm faptul că scopul acestor acţiuni informativ-preventive nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor importanţa şi necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor.Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtaţi masca de protecţie, să respectaţi măsurile de distanţare fizică, izolare şi carantină adoptate de autorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noua tulpină de COVID-19, se extinde 136 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

Ministerul Sănătăţii a fost informat, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că, în România, au fost confirmate, până în prezent, 136 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7. Cazurile confirmate provin […]