Jandarmii au continuat acţiunile de verificare a respectării măsurilor adoptate pe timpul stării de alertă

Jandarmii dâmboviţeni au desfăşurat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemic. În perioada 12 – 18 aprilie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de poliţiştii dâmboviţeni au fost desfăşurate acţiuni de verificare în localităţile unde a fost instituită carantina, zone aglomerate, pieţe, centre comerciale, parcuri şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară. De asemenea, au continuat şi verificările pentru respectarea măsurii privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei în intevalele orare stabilite în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor înregistrată în localităţile din judeţ.
Au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 26 de avertismente şi 18 amenzi în valoare de 18.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în special nepurtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Acţiunile de informare şi prevenire vor continua, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenţionale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtaţi masca de protecţie, să respectaţi măsurile de distanţare fizică, izolare şi carantină adoptate de autorităţi la nivelul judeţului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Accidente în lanţ pe drumurile din Dâmboviţa

Pe DJ 701 Corbii Mari s-a produs o coliziune între un autoturism, condus de o femeie de 28 de ani, şi o motocicletă condusă de un bărbat de 20 de ani. în urma coliziunii, motociclis-tul a fost rănit, fiindu-i acordate îngrijiri medicale. Poliţiştii efectuează cercetarea, urmând să stabilească cu exactitate […]