Jandarmii au continuat acţiunile de verificare a măsurilor adoptate pe timpul pandemiei

Jandarmii dâmboviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19.
În perioada 1 – 7 martie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, împreună cu poliţiştii au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, parcuri şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară. De asemenea, au continuat şi verificările pentru respectarea măsurii privind circulaţia persoanelor după ora 23:00.
Au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.250 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în special nere-spectarea distanţării fizice, nepurtarea măştii de protecţie, precum şi circulaţia unor persoane în intervalul orar 23:00 -5:00.
Acţiunile informativ-preventive vor continua şi în perioada următoare, iar scopul acestora nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtaţi masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, să respectaţi măsurile de distanţare fizică, izolare şi carantină adoptate în context epidemiologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dacă cele patru camere hiperbare vor rămâne nefolosite, medicul Laurenţiu Beluşică va sesiza şefa Parchetului European

Dr. Laurenţiu Beluşică, managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti, nu este din categoria celor care se rup de la mijloc în faţa şefilor pentru o funcţie şi nici nu se apleacă după cum bate vântul. Nu se împacă la gândul că zac nefolosite patru camera hiperbare, echipamente în valoare de şase milioane […]