Jandarmii au continuat acţiunile de informare a populaţiei pe timpul stării de alertă

Jandarmii dâmboviţeni au desfăşurat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19.
In perioada 5 – 11 aprilie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării normelor de protecţie sanitară în localităţile unde a fost instituită carantina zonală, în pieţe, parcuri, centre comerciale, mijloace de transport în comun şi alte locuri cu aglomerări de persoane. De asemenea, au continuat şi verificările pentru respectarea măsurii privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei în inte-valele orare stabilite în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor înregistrată în localităţile din judeţ.
Au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 35 de avertismente şi 12 amenzi în valoare de 14.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în special nepurtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Acţiunile informa-tiv-preventive se vor intensifica în perioada următoare, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenţionale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să respectaţi măsurile de distanţare fizică şi să purtaţi masca de protecţie.
Totodată, mulţumim cetăţenilor din localităţile în care s-a impus instituirea carantieni zonale pentru faptul că au înţeles să respecte măsurile adoptate de autorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Buletinele cu CIP, din august 2021 şi vor avea rol dublu, pentru identificare şi semnătură electronică

Cărţile de identitate cu cip, cele care conţin şi date biometrice, vor fi obligatorii din august 2021. Noile buletine de identitate electronice vor conţine amprentele titularului şi pot fi folosite la diverse ghişee ale statului în locul altor documente.Odată cu apariţia noilor buletine mai multe operaţiuni făcute de deţinători ar […]