Jandarmii asigură paza şi ordinea la Hramul Mănăstirii Nucet cu ocazia Sărbătorii „Izvorul Tămăduirii”

Sărbătoare mare la Nucet, de ziua comunei, care pică în aceeaşi zi cu „Izvorul Tămăduirii”. Mii de credinioşi din toate colţurile ţării se vor aduna astăzi la „Fântâna de Leac” din cadrul Mănăstirea Nucet, la sărbătoarea închinată Maicii Domnului. Slujba va începe la ora 8.00. După săvârşirea Sfintei Liturghii, va avea loc sfinţirea apei sau Aghi-asma mică, la, deja, tradiţionalul loc, intitulat „Fântâna de leac”, unde, nu doar cu această ocazie, ci şi în tot timpul anului, mulţi pelerini vin, pentru a lua apă sfinţită.
Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa vor asigura ordinea şi siguranţa publică în judeţul Dâm-boviţa, urmând să fie prezenţi în zonele unde se vor desfăşura manifestări religioase prilejuite de Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”. Astfel, jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine publică în zona Mănăstirii Nucet şi a bisericilor din municipiul Târ-govişte (Micro 6) şi localitatea Pătroaia, care poartă hramul „Izvorul Tămăduirii”.
Amintim că Mănăstirea Nucet face parte din salba mănăstirilor care au înconjurat Târgoviştea medievală, fiind ctitoria, din secolul al XIV-lea, a jupânului Gherghina Pârcălab şi a soţiei sale Neaga, luându-şi numele de la pădurea de nuci aflaţi acolo.
În prima vineri de după Paşti, în fiecare an, Biserica Ortodoxă prăznuieşte sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Acesta este un praznic închinat Maicii Domnului, care are rolul de a arăta importanţa Născătoarei de Dumnezeu Fecioară în mântuirea oamenilor. Numele sărbătorii aduce aminte de mai multe minuni care au fost săvârşite la un izvor din apropierea Constaninopolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Urgie în masivul dâmboviţean Bucegi. Drumarii acţionează pe DJ 714 şi DJ 713

În masivul dâmboviţean Bucegi, zona Moroeni-Padina-Peştera , viscolul şi ninsoare face ravagii. Stratul de zăpadă în unele zone atinge aproximativ 50 de cm iar în zona Dichoiu , stratul de zăpadă atinge chiar şi 80-90 de cm. Drumarii de la LDP Dâmboviţa acţionează însă activitatea le este îngreunată de viscol […]