Jandarmeria Dâmboviţa în viziunea copiilor

0 0

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a organizat o activitate recreativă şi un concurs de desen la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte. Acţiunile se înscriu în cadrul celor dedicate sărbătoririi a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române (3 aprilie 1850).
Înainte de desfăşurarea concursului, elevilor de clasa a II-a step-by-step li s-a prezentat un exerciţiu demonstrativ la care a participat câinele de patrulare şi intervenţie „Nafava”.
În continuare, activitatea s-a desfăşurat în sala de clasă unde, în prezenţa cadrelor didactice, elevilor li s-au prezentat câteva aspecte legate de activitatea şi misiunile Jandarmeriei. Apoi a început concursul de desen, copiii având posibilitatea de a transpune pe o coală de hârtie imagini cu Jandarmeria văzută prin ochii lor.
La final toate lucrările au fost centralizate, urmând ca săptămâna viitoare concursul de desen să continue şi la o altă instituţie de învăţământ din judeţul Dâmboviţa.
Cei mai creativi elevi vor fi premiaţi cu ocazia şedinţei festive ce va fi organizată pe data de 3 aprile a.c., la Corpul K al Universităţii Valahia Târgovişte.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa este organizat pe principii militare şi subordonat nemijlocit Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, fiind destinat planificării, organizării, conducerii şi executării misiunilor specifice şi îndeplinirii atribuţiilor ce revin jandarmeriei în zona de responsabilitate corespunza-toare judeţului Dâmboviţa.
Jandarmeria Dâmboviţa îsi desfasoară activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii. Paza si protecţia sunt activităţi desfaşurate prin forţe şi mijloace specifice, în scopul asigurării siguranţei obiectivelor, bunurilor şi valorilor împotriva oricăror acţiuni ilicite care lezează dreptul de proprietate, existenţa materială a acestora, precum şi a protejării persoanelor împotriva oricaror acte ostile care le pot periclita viaţa, integritatea fizică sau sănătatea.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Demersuri pentru reintroducerea Cercul Militar din Târgovişte în circuitul cultural al judeţului

Zilele acestea, senatorul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu i-a adresat o interpelare lui Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale. Interpelare are ca obiect reintroducerea Cercul Militar din Târgovişte în circuitul cultural al judeţului. În municipiul Târgovişte, str. Justiţiei nr. 5, este situat un imobil compus din clădire P+1 şi terenul aferent, construit […]