IUBIREA ŞI MILOSTIVIREA LUI DUMNEZEU NE CHEAMĂ LA SOLIDARITATE ŞI COMUNIUNE SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

Duminică, 16 decembrie 2018, Înaltrepreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgovişte, eveniment la care au luat parte numeroşi târgovişteni.
Cu acestă ocazie, a hirotonit întru diacon pe tânărul, absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte, Georgian Leonard Ionescu, pe seama Parohiei Potlogeni, Protoieria Găeşti.
În cuvântul său, Înaltul Ierarh a aprofundat semnificaţia „Pildei celor poftiţi la cină”(Luca 14, 16 – 24), ce s-a citit în cadrul sfintei slujbe, arătând că Dumnezeu, în marea Sa iubire şi milostivire, ne cheamă pe toţi la mântuire, cu diverse prilejuri, în toate momentele vieţii. Din nefericire, nu toţi răspund chemării Sale, iar El le respectă libertatea, neîncetând a chema la comuniune şi iubire. Chemarea Sa o auzim cu prilejul fiecărei Sfinte Liturghii, a Sfintor Taine şi Ierurgii, prin slujirea credincioasă a Bisericii Sale. După exemplul Creatorului şi noi avem datoria de a ne manifesta cu iubire unii faţă de alţii, ajutându-ne şi făcându-L prezent pe Dumnezeu, mereu, în viaţa noastră, mai ales acum în apropierea sărbătorii Naşterii Domnului.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SCHIMBĂRI LA LIGA A II-A

Comitetul Executiv FRF a aprobat în şedinţa de miercuri, 12 decembrie, Regulamentul de certificare a condiţiilor de participare în competiţia Liga 2 Casa Pariurilor şi a votat modificarea cotei de jucători tineri, începând din sezonul 2019/2020, de la 3 jucători U22 la 2 jucători U20 titulari pentru fiecare echipă. După […]