ITM Dâmboviţa – aproape 1400 de angajatori controlaţi privind legalitatea relaţiilor de muncă

Pentru realizarea acţiunilor stabilite în programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii în domeniul relaţiilor de muncă, I.T.M. Dâmboviţa a efectuat în anul 2019 controale de fond, tematice şi cu caracter preventiv la toate categoriile de angajatori care angajează salariaţi pe baza de contract individual de muncă. Obiectivele principale de verificare le-au constituit identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, respectarea legislaţiei muncii privind angajarea în muncă, executarea contractelor de muncă şi încetarea acestora, stabilirea şi respectarea duratei timpului de muncă şi de repaus, stabilirea şi acordarea

drepturilor salariale precum şi a celorlalte drepturi ce decurg din munca prestată, accesul fără discriminare pe piaţa muncii al tuturor persoanelor apte de muncă, respectarea clauzelor contractelor colective de muncă, transmiterea şi completarea registrului general de evidenţă în format electronic.
Potrivit unui raport prezentat de inspectorul şef al ITM Dâmboviţa, Marius Lixandru, în anul 2019, prin acţiunile de control desfăşurate în domeniul relaţiilor de muncă au fost verificaţi 1378 angajatori. Dintre aceştia au fost sancţionaţi 150, fiind dispuse în total 2547 măsuri de intrare în legalitate. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 2,1 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANUNŢURI

ANUNŢURI