ITM Dâmbovița -164 de sancțiuni la 192 de angajatori verificați

0 0

Potrivit bilanțului prezentat de șeful ITM Dâmbovița, Marius Lixandru, în luna septembrie, inspectorii de muncă au desfășurat atât acțiuni prevăzute în Programul Cadru de acțiuni pentru anul în curs și în cadrul Campaniei Naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedec-tarată și subdeclarată, dar au dat curs și celor 27 de sesizări scrise, primite în cadrul Compartimentului de Comunicare și Relații Publice.
Astfel, pe parcursul lunii trecute, prin acțiunile de control desfășurate în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă, au fost verificați 192 de angajatori, aplicându-se 164 de avertismente și amenzi în valoare 249 400 de lei.
Cele mai multe deficiențe, în domeniul relațiilor de muncă, au fost constatate în domenii precum: panificații, întreținerea și repararea autovehiculelor, construcții și comerț.
Cu ocazia controalelor efectuate în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii dâmbovițeni au verificat și modul în care angajatorii dâmbovițeni respectă normele de limitare a răspândirii pandemiei COViD-19. Aceștia au descoperit că, în general, agenții economi ci dâmbovițeni se preocupă de asigurarea materialelor de protecție și dezinfecție și efectuează triajul epidemiologic, însă de cele mai multe ori neglijează să completeze evaluarea de riscuri, pornind de la cel biologic al infectării cu Coronavirus. În acest sens, s-au dispus măsuri de remediere, iar angajatorii au fost îndrumați să urmărească starea de sănătate a salariaților și să asigure, pe cât posibil, distanțarea la locul de muncă.
Opt angajatori sancționați pentru utilizarea forței de munca la negru
În urma controalelor din cadrul Campaniei Naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedectarată și subde-clarată, în luna septembrie au fost depistați 8 angajatori care utilizau forță de muncă fără forme legale și 14 persoane, care lucrau fără contract de muncă. Aceste ilegalități au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 200 mii lei.
În cadrul aceleiași campanii, în ultima săptămână, inspectorii din domeniul Relații de Muncă au efectuat o acțiune de control la angajatorii care desfășoară activități în domeniul pază și protecție. Au fost controlați 11 agenți economici cu acest obiect de activitate, fără însă a fi descoperite cazuri de munca nedeclarată. Au fost însă dispuse 11 măsuri și amenzi în valoare de 3000 de lei, pentru alte neconformități, cum ar fi lipsa evidenței timpului de lucru, lipsa contractelor de muncă la locurile în care salariații își desfășurau activitatea, neacordarea sporurilor pentru turele efectuate in week-end și neînmânarea salariaților a unui exemplar al contractului individual de muncă. Acțiunile care vizează identificarea și combaterea muncii fără forme legale și a muncii subdeclarate continuă și la finalul acestei săptămâni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Portul măștii a devenit obligatoriu în Titu și cinci comune dâmbovițene

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, a adoptat Hotărârea nr. 165/10.10.2021, prin care se constată depășirea limitei incidenței cumulate la 14 zile, peste 7,5/1000 locuitori în unitățile adminis-trativ-teritoriale: Crevedia (8,91/1000 locuitori), Vlădeni (8,77/1000 locuitori) și Titu (7,54/1000 locuitori). La nivelul celor trei unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată la 14 […]