ISU Dâmbovița a încheiat Campania  –  Săptămâna Protecţiei Civile

Date:

În perioada 26 februarie – 04 martie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița a desfășurat mai multe activități dedicate sărbătoririi a 91 de ani de la înființarea Protecției Civile în România. Scopul acestora a fost acela de a dezvolta comportamentul preventiv al cetățenilor în diferite situații de urgență. 

Prin activitățile planificate s-a dorit să se ajungă la toate categoriile de oameni, după cum urmează:

 Subunitățile de intervenție ale inspectoratului și-au deschis porţile, în cadrul acţiunii „Ziua Porţilor Deschise”. Însoțiți de cadrele didactice, copiii au făcut cunoștință cu pompierii militari, care le-au prezentat autospecialele de intervenție, măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și modul de comportare în cazul producerii unui seism. 

 Au avut loc exerciții de evacuare în caz de cutremur și lecții de informare preventivă la unitățile de învățământ din județ, ocazie cu care au fost prezentate modurile corecte de acțiune înainte, pe timpul și după producerea unui seism, dar și tehnicile de acordarea a primului ajutor. La aceste exerciții au participat elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar, coordonați de colegii noștri din cadrul Inspecției de Prevenire și Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă.

 Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul localităţilor din județul Dâmbovița au desfăşurat activităţi preventive şi exerciţii demonstrative de stingere a incendiilor, în cadrul comuntăţii din care fac parte. Totodată, aceștia au fost angrenați în distribuirea materialelor din cadrul campaniilor naționale de informare preventivă „Nu tremur la cutremur”, „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!”.

 Au fost constituite puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă în zonele cu aflux ridicat de persoane;

 În data de 28 februarie 2024, a avut loc exercițiul național de alarmare publică „Miercurea Alarmelor”, care a avut drept scop antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale, verificarea funcţionării sistemului de alarmare şi, nu în ultimul rând, de pregătire a populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare. 

 În data de 03 martie 2024, s-au desfășurat activități de informare preventivă la obiectivele de cult.

Obiectivul  a fost să asigurăm educarea populației pentru cunoașterea diferitelor tipuri de riscuri, a măsurilor preventive și a comportamentului ce trebuie adoptat, în cazul producerii unor situații reale. Fiecare cetățean are datoria de a cunoaște modul de comportare în cazul producerii unei situații de urgență, atât pentru protecția propriei persoane, dar și a celor din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ȘANSE MINIME PENTRU SORANA CÎRSTEA LA STUTTGART

Zilele trecute a fost efectuată tragerea la sorți pentru...

ARGINT LA CUPA ROMÂNIEI DE BOX PENTRU CS TÂRGOVIȘTE

Performanță remarcabilă atinsă de unul dintre cei mai promițători...

CSM TÂRGOVIȘTE, ZDROBITĂ DE SEPSI SIC SF. GHEORGHE ÎN PRIMUL MECI AL FINALEI MICI

Ultimele câștigătoare ale titlului național din baschetul feminin românesc...