ISU Dâmbovița a depistat nereguli în  urma  controalelor pe linia apărării împotriva incendiilor la 63 de obiective din  turism și alimentație publică

Date:

Pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, în primul trimestru al acestui an, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Basarab I” al Județului Dâmbovița au executat controale pe linia apărării împotriva incendiilor la 63 de obiective cu destinația de unități de turism și alimentație publică.

 În urma acestor controale, au fost identificate 169 de deficiențe, sancționate contravențional astfel: 101 de avertismente și 42 amenzi în cuantum de 370.000 lei.  

Prin intermediul acțiunilor de control se urmărește modul de respectare a prevederilor legale privind apărarea împotriva incendiilor. 

Totodată, activitățile de prevenire desfășurate de cadrele unității noastre au vizat, în principal, verificarea accesibilității căilor de evacuare și de intervenție, respectiv nivelul de dotare a construcțiilor cu instalații de protecție împotriva incendiilor.

 De asemenea, pe timpul activității de control, inspectorii de prevenire au desfășurat și acțiuni de informare preventivă privind riscurile iminente, în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență generate de incendii, dar și modul de comportare ce trebuie adoptat, în astfel de cazuri.

 Reamintim faptul că prevenirea situațiilor de urgență reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale instituției noastre, aspect realizat atât prin intermediul activităților de informare preventivă, cât și prin intermediul acțiunilor de control. 

Astfel, activitatea inspectorilor de prevenire are un caracter permanent, iar aceste activități se desfășoară continuu, nefiind limitate doar la unitățile de turism și alimentație publică, ci și la alte categorii de obiective.

 Mentionam faptul că în perioada următoare accentul acțiunilor de control se va orienta preponderent către lăcașurile de cult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pe 26 aprilie 2024, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, ora 17:00, va avea loc evenimentul „Vinerea Floriilor”

În calendarul creştin ortodox, Sărbătoarea Sfintelor Paşti ocupă cel...

MORENARUL ANDREI IVAN SE LAUDĂ CU SOȚIA SA

Andrei Ivan a postat pe reţelele sociale imagini de...

SORANA CÎRSTEA RĂMÂNE PE LOCUL 29 WTA

Simona Halep a coborât în clasamentul WTA. Fostul lider...

CHINDIA REVINE PE „EUGEN POPESCU”

Program etapa 5 play-off Liga 2, sezon 2023-2024:sâmbătă, 20...