ISJ Dâmboviţa: Rată de promovare de 75% la examenul naţional pentru definitivare. Doi candidaţi de nota 10, iar nouă au primit note sub 5

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Dâmboviţa, prof. Cătălina Homeghiu, procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfăşurării probei scrise din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământul preuniversitar, este 75%, în creştere cu peste 4 procente, comparativ cu anul trecut (70.79% – înainte de contestaţii).
Rezultatele obţinute de candidaţi au fost publicate miercuri, de către Ministerul Educaţiei, pe site-ul dedicat.
Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 105 candidaţi cu medii între 8 şi 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului.
La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 144 de candidaţi (82,75% din totalul de 147 cadre didactice care deţineau dosarele validate pentru concurs). Dintre aceştia, patru candidaţi s-au retras din motive personale. Nu au fost înregistrate fraude sau lucrări anulate în centrele de evaluare.
Astfel, din totalul celor 140 de candidaţi cu lucrări evaluate, 87 de candidaţi au obţinut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceştia, doi candidaţi au fost notaţi cu 10, iar 44 de candidaţi au primit note între 9,50 şi 9.99. Cu note sub 5 au încheiat proba scrisă nouă candidaţi.
Rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor vor fi publicate în centrul de examen şi pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: A fost imunizat, prin vaccinare, un sfert din populaţia eligibilă

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, numărul persoanelor vaccinate în ziua de 20 iulie 2021 a fost de 334, din care 256 cu prima doză şi 78 cu doza de rapel.Repartizarea dozelor efectuate pe cele 29 de centre de vaccinare din judeţul Dâmboviţa, respectiv la nivelul […]