ISCTR a luat la verificat autovehicule destinate transportului public de persoane de la nivelul judeţului Dâmboviţa

ISCTR a luat la verificat autovehicule destinate transportului public de persoane de la nivelul judeţului Dâmboviţa, încă de la primele ore ale dimineţii de vineri, controale ce au ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane.Un filtru de control a fost instituit chiar pe DN 71 -Aninoasa, zona Transformator.
Cel mai probabil controalele vizează verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane şi a celor privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi a modului de respectare a măsurilor impuse pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
După cum ştim, în cursul dimineţii de joi, 10 iunie, pe DN 71-Aninoasa, s-a produs o tragedie, un microbuz care transporta elevi a fost implicat într-un accident rutier. Şoferul microbuzului şi însoţitorul, au decedat .
Viaţa are prioritate!
Chiar dacă mulţi dintre cei implicaţi în accidente au scăpat cu viaţă, rănile suferite i-au marcat pentru totdeauna. Pentru a evita astfel de tragedii, poliţiştii vă recomandă să respectaţi cu stricteţe reguli de bază, care vă pot salva viaţa în

diverse circumstanţe:

 1. Poartă centura de siguranţă
 2. Respectă regulile de circulaţie
 3. Respectă limita de viteză
 4. Verifică anvelopelele automobilului
 5. Nu conduce sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor
 6. Protejează-ţi copiii, transportă-i doar în scaun special pentru automobil
 7. Acordă o atenţie deosebită condusului
 8. Opreşte-te când eşti obosit
 9. Fii politicos şi atent cu ceilalţi conducători şi pietoni
 10. Poartă o cască de protecţie pe bicicletă şi motocicletă
  Chiar dacă nu conduci un mijloc de transport, dar dacă ai un cunoscut vite-zoman, opreşte-l din goana pe şosele. Tu poţi fi cel care vei preveni un accident grav, salvând astfel viaţa apropiaţilor tăi şi a altor persoane.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Groapa de Gunoi de la Titu a fost închisă

Groapa de Gunoi de la Titu a fost închisă temporar, în urma unui control al Gărzii de Mediu şi a fost aplicată şi o amendă de 60.000 de lei.Anunţul a fost făcut de Primăria Oraşului Titu: „ANUNŢ IMPORTANT: În urma controlului efectuat la Groapa de Gunoi de la Titu, de […]