IPJ Dâmboviţa a sărbătorit 197 de ani de existenţă a Poliţiei Române

0 0

Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte, începând cu anul 2002, la data de 25 martie, odată cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri. Această zi a fost desemnată prin art. 50 din Legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române (legea nr. 218/ 23 aprilie 2002, publicată în M.O. nr. 305 din 9 mai 2002).
25 martie 2019 – 197 de ani de la prima atestare documentară a Poliţiei. Scriitorul francez Honoré de Balzac spunea extrem de concis: „Guvernele sunt trecătoare, societăţile se schimbă, poliţia rămâne”.
Şi poliţiştii dâmboviţeni au sărbătorit Ziua Poliţiei Române. Corpul K al Universităţii Valahia a găzduit evenimentul aniversar, adică 197 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Ceremonia a debutat cu intonarea imnului naţional. Oficiile de gazdă au fost făcute de cms. şef Sorin Păun, împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa care a prezentat şi mesajul chestorului general de poliţie Ioan Buda -Inspector General al Poliţiei Române, cu ocazia Zilei Poliţiei Române.
A fost prezentat şi mesajul IPS Nifon Mihăiţă, arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, cu prilejul Zilei Poliţiei Române. Momentul festiv a continuat cu acordarea gradelor profesionale pentru 129 de poliţişti avansaţi la termen.
De asemenea, pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, prin Dispoziţia Şefului Inspectoratului au fost acordate 317 diplome de merit. S-au acordat şi diplomele şi cupele pentru competiţiile sportive desfăşurate în cadrul IPJ Dâmboviţa.
12 poliţişti de la Serviciul Operaţiuni Speciale, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dâmboviţa au concurat pentru obţinerea unor cupe şi diplome la tenis de câmp.
13 echipe formate din poliţişti de la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, inclusiv de la secţiile de poliţie rurale din arondare, de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Criminalistică, Comunicaţii Şi Informatică, Ordine Publică şi Investigaţii Criminale şi de la Serviciul Judeţean Transporturi Feroviare şi-au demonstrat abilităţile şi spiritul de echipă în cadrul celui mai popular sport din lume, fotbalul.
Şi anul acesta, pe locul I s-a clasat echipa Poliţiei Oraşului Găeşti. Următoarele două locuri au fost câştigate de echipa de la Biroul Ordine Publică Târgovişte şi de la Poliţia Oraşului Pucioasa.
Au urmat mesajele din partea preşedintelui CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu ţi prefectului judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie.
Anul acesta, pe 25 martie, sărbătorim 197 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române. Sunt 197 de ani de tradiţie şi continuitate a activităţii Poliţiei Române în slujba cetăţenilor.
La mulţi ani, Poliţiei Române! La mulţi ani, poliţiştilor din Dâmboviţa!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Se analizează posibilitatea introducerii în practica medicală din România a canabisului medicinal ca terapie adjuvantă în bolile cronice

Săptămâna trecută a avut loc prima întâlnire a Grupului de lucru înfiinţat de Ministerul Sănătăţii pentru a analiza posibilitatea introducerii în practica medicală din România a canabisului medicinal ca terapie adjuvantă în bolile cronice. Din grupul de lucru fac parte reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, CNAS, ANMDM, şefi ai comisiilor de […]