IPJ Dâmboviţa a oferit sprijin în destructurarea unei grupări infracţionale, specializate în contrabandă cu produse de parfumerie

0 0

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub conducerea procurorilor de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.C., au făcut 39 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Ilfov, Cluj, Vrancea şi Bacău, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale ale persoanelor juridice, precum şi la sediul unor instituţii publice.
22 de mandate de aducere au fost puse în aplicare.
În aceeaşi cauză, au fost puse în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară de către Direcţia Generală Anticorupţie.
Acţiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în contrabandă cu produse de parfumerie şi alte produse de lux, provenite din spaţiul extracomunitar, în special din Turcia.
Concomitent, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziţie domiciliară în Republica Italiană şi Republica Franceză, la depozite folosite de gruparea infracţională ca locuri de descărcare a mărfurilor provenite din contrabandă.
În fapt, activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat prin folosirea unor societăţi comerciale, controlate de oameni de afaceri turci, de origine kurdă, cetăţeni români, libanezi şi armeni, care ar fi realizat mai multe operaţiuni de import prin portul Constanţa Sud-Agigea, având ca obiect declarat cuptoare electrice, provenite din Republica Turcă, însă în fiecare container ar fi fost disimulate cantităţi semnificative de parfumuri contrafăcute, purtând însemnele distinctive ale unor branduri de lux.
Prin activitatea infracţională derulată de membrii acestei grupări infracţionale, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de aproximativ 25.000.000 de euro, reprezentând accizele şi TVA.
La acţiune participă poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, dar şi poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie Dâmboviţa, Bistriţa Năsăud, Călăraşi, Bacău şi Buzău.
De asemenea, operaţiunea se derulează cu sprijinul specialiştilor din cadrul Organizaţiei Internaţionale de Poliţie Criminală Interpol.
La activităţi, participă lucrători din cadrul A.N.A.F. – D.G.A.F. şi A.N.A.F. -D.G.V. precum şi jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fiţi atenţi în permanenţă la trafic şi nu vă lăsaţi distraşi, un moment de neatenţie, poate duce la o tragedie!

Recomandările poliţiştilor de la rutieră pentru participanţii la trafic.Pentru prevenirea implicării pietonilor în accidente rutiere, poliţiştii dâmboviţeni le recomandă:Traversaţi doar prin locurile marcate corespunzător şi niciodată prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite.Înainte de a traversa, asiguraţi-vă din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.Apreciaţi […]