Învăţătorul, la loc de cinste!

Ziua învăţătorului este sărbătorită în fiecare pe 5 iunie, reprezentând, totodată, şi ziua naşterii lui Gheorghe Lazăr, considerat fondatorul învăţământului românesc.
Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), Ziua Învăţătorului a fost sărbătorită prin activităţi extraşcolare, organizate de fiecare unitate de învăţământ, şi nu au avut loc cursuri normale.
Deputatul Claudia Gilia a transmis un gând cu ocazia acestei zile: „Avem datoria să ne amintim de cei care ne-au învăţat să scriem, să socotim şi să ne integrăm în comunitate. încă din primii ani de şcoală, am avut parte de dascăli pregătiţi, sufletişti şi foarte dedicaţi meseriei. De la ei am învăţat că prin muncă şi seriozitate se pot obţine rezultate remarcabile. Ţin minte şi acum zilele în care am adus acasă primele rânduri scrise de mine, primele note şi primul premiu. îmi mai amintesc, cu drag, faptul că toţi doream să împărţim mărul sau biscuiţii primiţi de acasă cu doamna învăţătoare. Aşa cum dânsa ne dorea binele şi noi încercam să-i oferim ce aveam mai bun.
Şi astăzi aş vrea să împărtăşim împreună bucuria simplă, aceea în care fiecare dintre noi a avut parte de o primă învăţătoare, un prim învăţător – un adevărat părinte în drumul nostru educaţional. Fără ajutorul dumnealor, nu am fi devenit ceea ce suntem azi.
Vă mulţumim din suflet pentru toate sacrificiile şi toate nopţile nedormite în care pregăteaţi lecţiile sau corectaţi lucrările de control.
La Mulţi Ani, dragi învăţători!”, a transmis deputatul Claudia Gilia.
Ziua învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc. Această sărbătoare a fost stabilită prin lege, la 9 octombrie 2007, când deputaţii au adoptat proiectul de lege privind instituirea Zilei învăţătorului pe data de 5 iunie a fiecărui an.
Ziua de 5 iunie poartă semnificaţia zilei de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc (5 iunie 1779 – 17 septembrie 1823).Datele de 5 octombrie (Ziua Mondială a Educaţiei) şi 5 iunie (Ziua învăţătorului) au fost introduse şi marcate distinct în structura anului şcolar din 2013, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul educaţiei Remus Pricopie şi de sindicatele din învăţământul preuniversitar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Strada Radu Gioglovan şi zona adiacentă, de nerecunoscut după lucrările de regenerare urbană

Au fost finalizate lucrările complexe de regenerare urbană în zona Străzii Radu Gioglovan şi, fără exagerare, se poate spune că investiţia făcută prin programul Primăriei Târgovişte „a meritat toţi banii”. În această dimineaţă, cu prilejul vizitei în teren, primarul Cristian Stan a precizat că au fost lucrări de balastare şi […]