Învăţământ exclusiv online în şcoli din patru comune.70 de şcoli dâmboviţene au început Semestrul II în scenariul verde!

Consilierul local liberal Dan Alexandru Tică, inspector şcolar la ISJ Dâmboviţa, a prezentat într-o conferinţă de presă principalele date cu privire la debutul Semestrului II al anului şcolar 2020-2021. De la bun început, acesta a precizat că situaţia pe scenarii de funcţionare a unităţilor de învăţământ din judeţ a fost stabilită pe baza datelor actualizate, furnizate de DSP Dâmboviţa. Astfel, dintr-un total de 152 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, numai în şcolile din patru comune -Văleni Dâmboviţa, Râul Alb, Bărbuleţu şi Crevedia, având cele mai mari valori ale indicelui ratei de infectare la mia de locuitori, activitatea se va desfăşura exclusiv online. Pentru aceste localităţi se va aplica scenariul 3, adică vor merge la clasă doar preşcolarii şi elevii din ciclul primar.
Alte 70 de unităţi şcolare încep activitatea în scenariul verde, adică toţi elevii şi cadrele didactice se prezintă la clasă, şi 78 în scenariul galben, ceea ce înseamnă că vor merge la şcoală elevii din ciclul primar şi din anii terminali. În acele şcoli, vor învăţa online elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a. Inspectorul şcolar Dan Ţică a mai precizat că 10.491 elevi sunt înscrişi în aceste clase intermediare, 20.503 – elevi sunt în clasele primare, cărora li se adaugă 11390 preşcolari. În judeţ sunt aproape 3500 de elevi în clasa a VIII-a şi 3.799 de elevi în clasele a XII-a şi a XIII-a.
Elevii, preşcolarii şi cele 4464 cadre didactice au la dispoziţie un stoc de peste 2,3 milioane măşti şi 66000 litri de dezinfectant. Pentru accesarea de finanţare europeană, Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa a depus un proiect pentru achiziţionarea a 2,5 milioane de măşti medicale, 35.000 de litri de dezinfectant şi 800 de aparate pentru igienizarea spaţiilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adrian Ţuţuianu, Pro România: Dâmboviţa a ratat proiectul integrat de management al deşeurilor!

Coordonatorul Pro România Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a afirmat într-o conferinţă de presă că Proiectul sistemului integrat de management al deşeurilor, la nivelul Judeţului Dâmboviţa, este un proiect ratat, fiind imposibil de implementat în perioada rămasă până la expirarea termenului de eligibilitate la finanţare. Ţuţuianu pune acest eşec pe seama fostei […]