Întreaga comună Conțești este un mare șantier! Luna aceasta încep lucrările la rețeaua de gaze naturale

Date:

La Conțești continuă investițiile mari în infrastructura de utilități publice, astfel încât, într-un orizont de timp apropiat, condițiile de trai să fie cât mai apropiate de cele de nivel urban. Remarcabil este faptul că se lucrează în toate satele, fie că este vorba despre extinderi de rețele de apă canal, prin proiectul finanțat prin Programul Infrastructură Mare, fie despre proiectul intitulat „Dezvoltarea Rețelei Inteligente de Distribuție a Gazelor Naturale, în vederea creșterii nivelului de siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final pe teritoriul Comunei Conțești.” Este o investiție de aproximativ 41 de milioane de lei, finanțată prin Programul Național „Anghel Saligny” și promovată de administrația publică locală condusă de primarul Marian Constantin.

Au fost depuse eforturi considerabile pentru a fi obținute toate avizele necesare și, după cum mărturisea edilul, au fost perioade în care mergea aproape zilnic la București, la diferite instituții avizatoare.

Vestea bună pentru locuitorii din  Conțești este că lucrările la  rețeaua de gaze naturale, un proiect care are în vedere toate satele comunei, vor începe chiar din această lună. A fost deja pregătit amplasamentul viitoarei stații de reglare și măsurare (SRM) și conform graficului stabilit, lucrările ar trebui să înceapă în data de 15 martie. Termenul de execuție este de doi ani dar primarul Marian Alexandru spune că   montarea rețelei de gaze naturale se va face într-un timp mai scurt, de maximum 8 luni. La Primărie cetățenii au depus deja numeroase cereri de racordare la conducta de gaze naturale, cu precizarea că, în suma de  6,5 milioane de euro, pe lângă  construirea rețelei de distribuție, în proiect sunt incluse și 1.850 de branșamente gratuite la limita de proprietate a gospodăriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...