Între relaxare și restricții din cauza variantei Delta

0 0

Ministrul Sănătății este de opinie că relaxările pot continua pentru persoanele vaccinate, însă pentru cei neimunizați trebuie să existe restricții, dacă cifrele vor crește semnificativ. Ea a mai spus că medicii de familie vor fi stimulaţi să meargă să vaccineze la domiciliul pacienţilor, iar spitalele vor oferi vaccinare în ambulatoriu.
„Cred că, având în vedere evoluţia pandemiei, relaxările pentru vaccinaţi pot să continue și mi se pare normal ca vaccinaţii să stea în continuare în birouri fără mască, dacă toţi cei din biroul respectiv sunt vaccinaţi, dar, pentru persoanele nevaccinate, care sunt cele mai expuse riscului, dacă cifrele cresc semnificativ, să existe restricţii. Ce am făcut a fost să prezentăm, de fapt, în coaliţie măsuri care au funcţionat în alte state. Acestea au fost ipoteze de lucru, nu s-a luat încă o decizie, urmează ca săptămâna viitoare să reluăm fiecare dintre aceste măsuri și să vedem care vor fi considerate oportune”, a declarat ministrul Sănătăţii.
Ea spune că medicii de familie trebuie să se implice mai mult în campania de vaccinare, prin facilitarea vaccinării la domiciliul pacientului, activitate care ar urma să fie plătită mai mult.
„Avem în lucru o campanie prin care ţintim să implicăm mai mult medicii de familie, atât a-i face mai abili în comunicarea directă cu
pacienţii, cât și a le facilita inclusiv vaccinarea la domiciliul pacientului și urmează, probabil săptămâna viitoare, să promovăm o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilim și un tarif mai mare pentru vaccinarea la domiciliu. Și, de asemenea, definim acest serviciu de vaccinare în ambulatoriile spitalelor. Astfel putem să fim mai aproape și să facem vaccinarea mai facilă pentru acele persoane care se află la risc mai mare, și anume pacienţii cronici care se prezintă în mod obișnuit în ambulatoriu”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

Întrebată unde va lovi mai tare valul patru al pandemiei, aceasta a opinat că probabil în comunitățile cu o rată scăzută a vaccinării.
„Avem acorduri semnate cu Comisia Europeană pentru noi doze de vaccin, dacă ele vor fi necesare, vorbim de doza a treia, vorbim de anii 2022, 2023, acorduri care sunt făcute cu mult în beneficiul statelor membre, în sensul că aceste vaccinuri vor fi adaptate cu noile tulpini. Dozele, chiar dacă sunt cumva agreate de pe acum, contractul va veni pentru noi doze cu noi tulpini”, a precizat aceasta.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Se deschide traficul pe DJ 720B Târgoviște -Nisipuri-Răzvad

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat că la sfârșitul acestei săptămânii va fi deschis circulației DJ 720B care este reabilitat și modernizat, sectorul Matraca (intersecție cu DJ 711) – Nisipuri (intersecție cu DN 72). Lucrările fac parte dintr-un proiect de îmbunătățire a infrastructurii rutiere derulat de Consiliului Județean […]