Într-o singură săptămână, pompierii dâmboviţeni au intervenit la zeci de incendii de vegetaţie

Pompierii dâmboviţeni au intervenit, în cursul săptămânii trecute, la zeci de incendii de vegetaţie uscată. În perioada 01 – 07 martie 2021, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au intervenit la 67 evenimente: 7 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 23 incendii de vegetaţie, 15 acţiuni pentru asigurare zonă, 21 acţiuni pentru asistenţă per-soaneşi o acţiune la alte situaţii de urgenţă (salvare animal).
Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 214 cazuri medicale.
În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.
Activităţi preventive
Subunităţile de intervenţie au desfăşurat, în localităţi din raioanele de bază, 32 activităţi de instruire cu cetăţenii, privind măsurile sanitare şi de distanţare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, precum şi 3 exerciţii tactice.
Astfel de acţiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie instituite de autorităţi.
Reamintim cetăţenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecţie:

  • purtarea măştii astfel încât atât nasul cât şi gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern şi evitarea ducerii mâinilor la nas, gură şi ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea spaţiilor aglomerate şi păstrarea distanţei de minim 2 metri faţă de persoanele din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Incendiu la un apartament, 50 de persoane evacuate

Pompierii de la Detaşamentul Găeşti au fost alertaţi despre producerea unui incendiu la un apartament din oraşul Găeşti, situat la etajul al doilea al unui unui bloc de locuinţe.Imediat, spre locul evenimentului pompierii găeşteni s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de ambulanţă […]