Intervenţii la foc automat pentru pompierii dâmboviţeni

0 0

În perioada 21 – 27 decembrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 42 evenimente: 10 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 16 acţiuni pentru asigurare zonă, 11 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două deblocări de uşă, o degajare copac căzut pe carosabil, o degajare stâlp căzut pe carosabil, o salvare animal).
Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 210 cazuri medicale.
În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.
Activităţi de prevenire
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 3 controale pe linia situaţiilor de urgenţă la unităţi de alimentaţie publică, două controale de autorizare privind securitatea la incendiu şi 3 activităţi, în comun cu reprezentanţi ai I.P.J. Dâmboviţa, privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-COV-2, stabilite de autorităţi pentru această categorie de obiective.
Au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale principale (11 avertismente şi 4 amenzi în cuantum de 20.501 lei). Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.
De asemenea, subunităţile de intervenţie au desfăşurat, în localităţi din raioanele de bază, 38 activităţi de instruire cu cetăţenii, privind măsurile sanitare şi de distanţare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu
SARS-CoV-2.
Astfel de acţiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie instituite de autorităţi.
Reamintim cetăţenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecţie:

  • purtarea măştii astfel încât atât nasul cât şi gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern şi evitarea ducerii mâinilor la nas, gură şi ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea spaţiilor aglomerate şi păstrarea distanţei de minim 2 metri faţă de persoanele din jur.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Petrecere încheiata cu amenzi foarte mari

Pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul tip de coro-navirus, dar şi pentru a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, împreună cu celelalte structuri M.A.I de la nivel teritorial, au desfăşurat noi acţiuni, pe raza întregului judeţ, pentru siguranţa cetăţenilor.În […]