„Internaţionalele” de volei ale Târgoviştei vor avea un nou antrenor la prima reprezentativă!

Mihai ROŞOIU

voleiIntr-o notiţă ascunsă pe prima pagină a site-ului său oficial, Federaţia Română de Volei a „anunţat” noii antrenori ai lotului naţional de senioare. Ei sunt italianul Davide Delmati şi Mădălina Angelescu (fostă Ciorbaru, numele sub care a evoluat în naţionala României), care i-au înlocuit pe Bogdan Paul şi Rareş Puni, aflaţi în funcţie doar pentru perioada 15 mai – 11 iunie 2016, respectiv pentru pregătirea şi participarea la Liga Europeană 2016. Reamintim că, în această competiţie, România a obţinut doar două victorii, 3:0 cu Ungaria, cedând fără să câştige vreun set cele patru meciuri cu Slovenia şi Grecia. Decizia a fost aprobată în şedinţa din 18 iulie 2016 a Consiliului Director.
Davide Alessandro Delmati va împlini 43 de ani pe 24 august şi este un antrenor italian obscur, care până acum a pregătit doar formaţii din ligi inferioare (A2, B1 şi B2). In perioada 2012-2014 a fost secundul lui Luca Monti la formaţia masculină Copra Elior Piacenza, din prima ligă, iar în ultimele două sezoane a fost antrenor principal la Saugella Team Monza, echipă care în campionatul trecut a reuşit în premieră promovarea în Serie
A1.
Naţionala feminină de volei a României va juca în toamnă în preliminariile Campionatului European ediţia 2017. Va intra în competiţie abia în turul 2 preliminar, meciurile fiind programate în intervalele 16-18 şi 22-24 septembrie 2016. Tricolorele au fost repartizate în Grupa E, alături de Bulgaria, Elveţia şi o echipă din primul tur preliminar (cel mai bun loc 2 din cele două grupe – Muntenegru). Primul turneu va avea loc în Bulgaria, la Sofia, iar al doilea va fi găzduit de România, la Piatra Neamţ.
Prima clasată din cele şase grupe ale turului secund se va califica la turneul final, iar a doua clasată din fiecare grupă va evolua şi în turul 3 preliminar, care mai oferă trei locuri calificante la turneul final.
Turneul final din 2017 va fi organizat de Azerbaidjan şi Georgia, calificate direct, în calitate de gazde, alături de Rusia, Olanda, Serbia, Turcia şi Germania, echipe care au avut cea mai bună clasare la ediţia precedentă a CE.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Volha Tămârgeanu a obţinut licenţa B pentru antrenori!

Tehnicianul Clublui Sportiv Municipal Târgovişte s-a numărat printre cei care au reuşit să treacă peste testele federaţiei de baschet. Rezultatele evaluării din luna iunie 2016 pentru obţinerea licenţei B au fost: