Interdicţii privind înmatricularea autovehiculelor cu volanul pe dreapta

0 0

A fost în dezbatere publică până la finalul lunii iulie şi urmează să intre în vigoare, după publicarea în Monitorul Oficial ordinul de ministru prin care va fi drastic restricţionată înmatricularea în România a autove-hiculeler cu volanul pe partea dreaptă . Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare, precum şi autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE şi care nu au suferit modificări în raport cu configuraţia de înmatriculare iniţială.
Alte prevederi ale actului normative fac trimitere la eliberarea unui duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, la efectuarea de inspecţii tehnice în alte state membre UE, la emisiile de gaze poluante, la înmatricularea vehiculelor istorice şi la sistemele de încălzire ale vehiculelor.
După intrarea în vigoare a interdicţiei omologării, persoanele care vor să înmatriculeze în România astfel de autovehicule trebuie să recurgă la modificarea poziţiei postului de conducere de pe partea dreaptă pe partea stângă. Respectivul ordin are ca principal fundament datele oficiale privind numărul extrem de mare de astfel de autovehicule înmatriculate în ţara noastră -25000 de unităţi în ultimii doi ani -precum şi riscurile reale pe care le reprezintă în trafic.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Nicolae Ceauşescu domină clar topul preşedinţilor

Sociologul Marius Pieleanu a dat publicităţii rezultatele celei mai recente cercetări Avangarde, cu întrebarea: Cine din istoria României e cel mai bine valorizat preşedinte? Numai în aparenţă surprinzător, pe primul loc în clasamentul celor mai buni preşedinţi pe care i-a avut România, a fost nominalizat de respondenţi Nicolae Ceauşescu. Chiar […]