Întâlnire la vârf în Moreni INDUSTRIA DE APĂRARE ÎN PRIM PLAN

0 0

moreniVineri, 19 iulie 2013, la sediul Uzinei Automecanica Moreni a avut loc o importantă întâlnire între factorii de decizie din domeniul industriei de apărare atât de la nivel naţional, cât şi de la nivel judeţean şi local. Astfel, în cadrul unui program de măsuri de la nivel naţional, au avut loc o analiză şi evaluare a stării actuale a industriei de securitate, prin componenta sa – industria de apărare.
La întâlnire au participat Sorin Encuţescu, preşedintele Comitetului Interministerial pentru Industria de Securitate, col. Lucian Lazăr, secretarul Comitetului Interministerial, Ioana Marius, director adjunct Romarm, Ion Ţurluianu, director DIPPS, Victor Sanda, prefectul judeţului Dâmboviţa, Ioan Marinescu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Constantin Dinu, primarul Municipiului Moreni, senatorul Vasile Horga, deputatul Georgică Dumitru, Nicolae Ioniţă, Comisar şef Ministerul Afacerilor Interne, liderii sindicali Constantin Bucuroiu, Constantin Oproiu şi Adrian Nania.
Conform Strategiei Naţionale de Apărare a României, elaborată în anul 2010, industria naţională de securitate reprezintă industria de apărare, căreia i se adaugă acele unităţi economice şi capacităţi de producţie necesare asigurării securităţii energetice, cibernetice sau a protecţiei infrastructurii critice. Industria de securitate, parte componentă a industriei naţionale, se va dezvolta pe eficientizării activităţilor, pe criterii de rentabilitate, corelate cu nevoile reale ale sistemului naţional de securitate.
În cadrul întâlnirii de lucru s-au analizat potenţialul existent, soluţiile de redresare a Automecanicii Moreni, menţinerea şi posibilitatea de creare de noi locuri de muncă, cu alte cuvinte relansarea acestei unităţi importante odată în industria de apărare a ţării. În urma concluziilor, Comitetul Interministerial va întocmi un raport ce va fi înaintat Guvernului spre aprobare, după care va fi trimis la CSAT.
Pentru că este vitală menţinerea actualelor locuri de muncă, primarul Constantin Dinu şi-a exprimat tot sprijinul din partea administraţiei locale pentru relansarea şi dezvoltarea activităţii de la Automecanica Moreni, arătându-şi disponibilitatea pentru cooperare şi colaborare în acest domeniu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Încă o mână de ajutor dată şomerilor dâmboviţeni

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, pentru că are ca prioritate scăderea numărului şomerilor în judeţ, acordă consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri, gratuit pentru şomerii indemnizaţi şi neidemnizaţi. „Serviciile de consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru […]