Întâlnire de lucru, la CJ Dâmbovița, cu primarii și  ADR Sud-Muntenia

Date:

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat, în parteneriat cu Consiliului Județean Dâmbovița, o ședință de lucru pentru prezentarea oportunităților de finanțare din Programul Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027. Evenimentul s-a derulat începând cu ora 10:00, în sala de ședințe a Consiliului Județean Dâmbovița, Piața Tricolorului, nr. 1, Târgoviște. Din partea Agenției a participat directorul general, Liviu-Gabriel Mușat, directorul Direcției Autoritatea de Management PR Sud-Muntenia 2021-2027, Gabriela Călin și directorul Cabinetului Directorului General, Andreea-Mirela Tache.

De asemenea, la întâlnire a luat parte președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan. Numărul participanților la eveniment a depășit 80.Sesiunea de informare s-a adresat autorităților publice locale, fiind invitați să participe reprezentanți din cadrul Consiliului Județean și ai primăriilor din județul Dâmbovița.Prin aceste întâlniri de lucru, ADR Sud-Muntenia, în calitate de Autoritate de Management pentru PR Sud-Muntenia 2021-2027, și-a propus să vină în întâmpinarea autorităților locale, oferind informații despre posibilitățile de dezvoltare existente la nivel regional, tendințele și prioritățile Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia este Autoritate de management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 și va gestiona peste 1,57 miliarde de euro pentru cetățenii din județele componente ale regiunii – Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.Obținerea fondurilor europene prin Programul Regional 2021-2027, o prioritate pentru Consiliul Județean Dâmbovița și primăriile dâmbovițene, fondurilor europene rămân principala sursă de finanțare a investițiilor ce contribuie la dezvoltarea județului Dâmbovița dar și a comunităților locale. Dezvoltarea fiecărui sat, fiecărei comune, a orașelor și municipiilor din Dâmbovița, este un angajament pe care Corneliu Ștefan  și l-a asumat încă din prima zi ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.”  Acesta este și motivul pentru care, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, am organizat o întâlnire a primarilor dâmbovițeni și a oamenilor de afaceri cu directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Valentin Calcan.  Cifrele județului Dâmbovița sunt mai mult decât elocvente și încurajatoare! La finalul anului trecut, Dâmbovița se situa pe primul loc în Regiunea Sud Muntenia la atragerea de fonduri europen.Județul Dâmbovița nu se oprește aici.Programul Regional 2021-2027, derulat prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, va fi una dintre principalele surse de finanțare pentru Consiliul Județean Dâmbovița, primării, dar și pentru mediul privat dâmbovițean. Totodată, mă bucur să vă anunț că Dâmbovița este singurul județ din zona Sud-Muntenia care are finalizată strategia integrată de dezvoltare, document necesar tuturor primăriilor pentru depunerea cu succes a proiectelor prin Programul Regional 2021-2027.Au fost lămurite foarte multe aspecte legate de liniile de finanțare pe care le vor avea la dispoziție administrațiile publice locale și mediul privat, dar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească. I-am asigurat pe toți cei prezenți de sprijinul meu și al Consiliului Județean Dâmbovița în implementarea proiectelor lor, dezvoltarea acestui județ fiind o muncă de ECHIPĂ!”, a afirmat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...