Întâlnire de lucru cu beneficiarii PNDR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a organizat o întâlnire de lucru pentru analiza celor mai importante aspecte care ţin de implementarea proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
La eveniment au participat directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU şi preşedintele Fondului de Garantare a Creditului Rural, Alina Mihaela şi au fost prezenţi beneficiari ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), solicitanţi de fonduri europene, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai societăţilor de consultanţă, precum şi ai antreprenorilor care asigură execuţia lucrărilor de construcţii.
„Este important să avem sprijinul dumneavoastră la momentul când vom demara realizarea Planului Naţional Strategic după 2020. Suntem deja la jumătatea celui de-al doilea exerciţiu financiar şi consider că suntem într-un moment în care putem utiliza eficient experienţa acumulată, atât din punct de vedere al Agenţiei, cât şi al beneficiarilor. De asemenea, cred că ţine de noi să construim un Plan Strategic al României care să corespundă foarte bine nevoilor din mediul rural pentru că solicitările de finanţare sunt extrem de mari. Numai la nivelul regiunii nord-est, avem solicitări de finanţare de 980 milioane de euro, din care am putut contracta, din păcate, doar 500 de milioane de euro. Aşadar, rezultă un deficit de finanţare de peste 400 de milioane de euro”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian
CHESNOIU.
Subiectele abordate în timpul întâlnirii au vizat lansarea sesiunilor de depunere a cererilor de finanţare pentru anul 2018, problemele întâmpinate în anii anteriori de către beneficiarii publici şi privaţi în derularea proiectelor finanţate prin intermediul submăsurilor din cadrul PNDR 2020, dar şi posibile soluţii pe care AFIR să le implementeze la nivelul procedurilor interne de lucru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Exporturile au scăzut cu 5,7%

Exporturile realizate de agenţii economici din judeţul Dâmboviţa în primul trimestru al anului, conform estimărilor INS, au însumat 157,400 milioane de euro, iar importurile au totalizat 148,282 milioane de euro. Asta înseamnă că intreprinderile care au contracte externe au avut un început de an mai slab reportat la 2017. Comparativ […]