Instituțiile publice n-au voie să mai ceară cetățenilor copii după avize emise de administrațiile locale

0 0

Potrivit unei legi publicată din noiembrie în Monitorul Oficial și care își produce efectele începând cu ianuarie 2022, persoanele fizice nu vor mai pierde timp încercând să obțină copii după diferite documente pe care statul le are deja, copii care erau solicitate de alte instituții publice avizatoare.
Conform actului normativ „se interzice instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale”.
Mai departe, legiuitorul a stabilit că „instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale solicită entităților care au emis documentele prevăzute la alin. (1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimțământului expres al beneficiarului serviciului public”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MISIUNE INFERNALĂ PENTRU SORANA CÎRSTEA ÎN PRIMUL TUR LA AUSTRALIAN OPEN 2022

Săptămâna trecută a avut loc tragerea la sorți de la Australian Open 2022, turneu de Grand Slam programat în perioada 17 – 30 ianuarie, iar cele cinci românce acceptate direct pe tabloul principal pot începe analiza adversarelor. Simona Halep (15 WTA) a fost norocoasă la tragerea la sorți! Prima „rachetă” […]