Inspectorul şcolar general: Niciun elev nu va rămâne cu situaţia şcolară neîncheiată

Prof. Sorin Ion, inspectorul şcolar general al ISJ Dâmboviţa, a prezentat într-o videocon-ferinţă modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare, aşa cum au fost stabilite prin ordin de ministru. Cu menţiunea că, pentru învăţământul ante-preşcolar şi preşcolar nu este cazul încheierii situaţiei, dar activităţile cadrelor didactice continuă şi acestea menţin legătura cu copiii.
A precizat inspectorul general că au fost prevăzute mai multe situaţii în care se încheie mediile, atât pentru învăţământul primar, cât şi pentru gimaziu şi liceu precum şi procedurile: Dacă elevul are cel puţin două calificative pe semestrul al II-lea, se încheie situaţia şcolară semestrială cu aceste calificative.
Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfăşurată online.
Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfăşurată online, al doilea calificativ pentru semestrul al II-lea va fi considerat calificativul care reprezintă media elevului din primul semestru.
Dacă elevul nu are niciun calificativ în semestrul al II-lea, media anuală devine media semestrului I.
Încheierea mediilor la învăţământul gimnazial şi liceal, postliceal şi profesional:
Dacă elevul are cel puţin două note pe

semestrul al II-lea, se încheie media cu aceste note.
Dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfăşurată online, pentru a doua notă.
Dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfăşurată online, a doua notă pentru semestrul al II-lea va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.
Dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea media anuală devine media semestrului
I.
Dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul data la care acesta poate susţine o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine media anuală (ca la examenul de corigenţă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SELECŢIONERII SE ÎNTÂLNESC ONLINE

Întâlnirile selecţionerilor cu jucătorii de la lot şi cele între antrenorii federali şi membrii Comisiei Tehnice şi tehnicienii formaţiilor care dau jucători la naţională s-au mutat în această perioadă în online, desfăşurându-se prin intermediul videoconferinţelor.Din cauza situaţiei cauzate de pandemia COVID-19, juniorii şi junioarele de la echipele naţionale pot interacţiona […]