Inspectorii ITM – sancțiuni pentru firmele de construcții prinse utilizând forță de muncă la negru

0 0

Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și subdeclarată, acțiune ce are ca scop, pe lângă diminuarea fenomenului muncii la negru, conștientizarea consecințelor sociale și economice pe care le produce munca fără forme legale, determinarea angajatorilor de a încheia forme legale pentru angajați și eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare, continuă în ritm susținut.
În cadrul acestei campanii, pe parcursul săptămânii trecute, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a desfășurat o acțiune de control în domeniul construcțiilor.
„Inspectorii de muncă dâmbovițeni au controlat 25 de agenți economici, acțiune în urma căreia au aplicat 11 amenzi și 3 avertismente și au dispus 35 de măsuri de conformare.
Patru angajatori au fost sancționați deoarece foloseau 10 muncitori care prestau activități fără forme legale de muncă.
De asemenea, au fost sancționate, cu amenzi în valoare totală de peste 10 mii de lei alte neconfor-mități depistate, dintre care, cele mai frecvente au fost negarantarea in plată a salariului minim pe economie stabilit la 3000 lei brut, prin OUG 114/2018 în cazul angajatorilor care activează în domeniul construcțiilor, lipsa evidenței timpului de lucru la locurile de muncă sau completarea incorectă a timpului de lucru în evidențele întocmite de angajatori sau lipsa contractelor de muncă de la locurile de muncă organizate de angajator”, a precizat inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru.
Campania națională de control în domeniile susceptibile de utilizare a muncii nedectarate și subdeclarate (construcții, fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase, comerț cu ridicata și cu amănuntul, pază, întreținerea și repararea autovehiculelor, alte prestări de servicii), continuă cu astfel de controale tematice și în perioada următoare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trei ani de la asumarea opoziției politice interne față de Liviu Dragnea

Ciudată coincidență, Liviu Dragnea a acordat primul interviu public de la ieșirea din pușcărie, unui post național de televiziune, la trei ani de la difuzarea în spațiul public a scrisorii deschise semnate de mai mulți lideri PSD. Un document prin care aceștia semnalau gravele derapaje politice ale liderului care a […]