Înscrierea în programul „Rabla pentru electrocasnice” a fost amânată de teama atacurilor cibernetice

Înscrierea în programul „Rabla pentru Electrocasnice” dedicat persoanelor fizice, care ar fi trebuit să înceapă marţi, la ora 12.00, a fost amânată.
Programul Rabla pentru Electrocasnice ar fi trebuit să permită înscrierea persoanelor fizice de marţi, ora 12:00.
Amânarea a fost decisă de teama atacurilor cibernetice şi a pericolului de clonare a unor informaţii, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).
„Din cauza contextului general de instabilitate a securităţii cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informaţii specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranţă suplimentare pentru Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior”, a comunicat AFM.
Ministrul Mediului spunea luni, că programul a prezentat un mare interes pentru români, şi că s-au primit zilnic solicitări telefonice şi scrise din partea publicului, context în care bugetul alocat în acest an a fost de 40 de milioane de lei, dublu faţă de anul 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Seria de sesiuni online #EducaţiaContinuă se extinde cu prezentarea programelor pentru examenele naţionale

Sub genericul #EducaţiaContinuă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Institutul de Lingvistică „lorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române organizează o serie de întâlniri online dedicate prezentării noii programe de examen pentru disciplina Limba şi literatura română şi a modalităţii de aplicare a acesteia, în perspectiva examenului ce va fi […]