Înscrierea în programul „Rabla pentru electrocasnice” a fost amânată de teama atacurilor cibernetice

Înscrierea în programul „Rabla pentru Electrocasnice” dedicat persoanelor fizice, care ar fi trebuit să înceapă marţi, la ora 12.00, a fost amânată.
Programul Rabla pentru Electrocasnice ar fi trebuit să permită înscrierea persoanelor fizice de marţi, ora 12:00.
Amânarea a fost decisă de teama atacurilor cibernetice şi a pericolului de clonare a unor informaţii, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).
„Din cauza contextului general de instabilitate a securităţii cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informaţii specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranţă suplimentare pentru Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior”, a comunicat AFM.
Ministrul Mediului spunea luni, că programul a prezentat un mare interes pentru români, şi că s-au primit zilnic solicitări telefonice şi scrise din partea publicului, context în care bugetul alocat în acest an a fost de 40 de milioane de lei, dublu faţă de anul 2018.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Seria de sesiuni online #EducaţiaContinuă se extinde cu prezentarea programelor pentru examenele naţionale

Sub genericul #EducaţiaContinuă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Institutul de Lingvistică „lorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române organizează o serie de întâlniri online dedicate prezentării noii programe de examen pentru disciplina Limba şi literatura română şi a modalităţii de aplicare a acesteia, în perspectiva examenului ce va fi […]